Új mobilra vágysz? Jól ismert gyártó termékét érdemes választani!

Sokan halogatják a régi telefonjuk leváltását újra, mert nem találnak olyan készüléket a piacon, amely jó ár-érték arányú, kellő extrákkal rendelkezik és megfelel a legtöbb igénynek. Célszerű azonban alaposan szétnézni a telefonos webáruházak kínálatában, mert biztosan rábukkanunk egy olyan modellre, ami miatt érdemes a csere mellett dönteni.

Mutatunk is segítségképpen egy új okostelefont, amely 2023 novemberében jelent meg, és a CoolMobile.hu oldaláról is megrendelhető: ez a Xiaomi Redmi 13C. Ismerkedjünk meg a jellemzőivel!

A fontosabb paraméterek

A Xiaomi Redmi 13C mérete 168 x 78 x 8,1 mm, súlya 192 gramm, tehát egy közepes nagyságú készülék. A képátlója 6,74 hüvelyk. A kijelző IPS LCD technológiával készült, a képfrissítés 90 Hz, a felbontása pedig 720 x 1600 pixel.

A fenti adatokból jól látható, hogy nem csúcskategóriás telefonról van szó, azonban az átlag felhasználók igényeit ez az eszköz is kielégíti. Sőt, sok olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amely igen kiválónak mondható.

Ott van például a 600 nites fényerő, a Corning Gorilla Glass előlap, a Dual SIM vagy a jack csatlakozó megléte. De nagy pozitívum még az is, hogy bővíthető a memória, 5000 mAh-s akkumulátorral szerelték fel, és természetesen ebben már van ujjlenyomat-olvasó is, ami egy régi készülékről nem biztos, hogy elmondható.

A hátlapi és előlapi kamerák

Az okostelefonokat manapság a legtöbben fotózáshoz használják a böngészésen és a kapcsolattartáson kívül, éppen ezért fontos szempont, hogy milyen kamerarendszerrel rendelkezik az adott modell.

A Xiaomi Redmi 13C hátlapján egy 50 MP-es széles látószögű főkamerát találunk, amelyet kiegészít egy 2 MP-es makrókamera, valamint egy 0,08 MP-es segédlencse. Ezekhez társul a LED vaku, mely lehetővé teszi, hogy éjszaka is szép képek készüljenek. HDR-mód alkalmazására is van lehetőség. Az előlapi kamera 8 MP-es.

Nézzük a tárhelyet!

Sokan azért szeretnének új telefont, mert a régin nincs elég hely a fájlok tárolására, az új alkalmazásokat pedig már nehézkes letölteni. Ennek az az oka, hogy a régebbi készülékeknél kevesebb memória áll rendelkezésre, ám a legújabb modellek akár 512 GB-nyi belső tárhellyel is rendelkezhetnek.

A Xiaomi egyes készülékei között is találunk erre példát, a Redmi 13C-ből az elérhető verziók a következők:

  • 4/128 GB
  • 6/128 GB
  • 8/256 GB

Ne feledkezzünk el persze arról sem, hogy a microSDXC kártyával nagyobb memóriához juthatunk!

Mi szólhat még a döntés mellett?

Amikor egy gyártó új modellt dob a piacra, akkor célszerű megvizsgálni, van-e értelme a cserének. Főleg, ha már a korábbi mobilunk is az adott márkához tartozott.

A Xiaomi Redmi-sorozatának hívei biztosan ugyanilyen gyártmány mellett döntenek, hiszen e telefonok kezelése egyszerű. A Redmi 13C Android 13 alapú MIUI 14 felhasználói felületen fut, ami nagyban megkönnyíti a használatot.

Érdemes megvizsgálni még több paramétert is, és ha a mérleg pozitív, mindenképp mondjunk búcsút a régi készüléknek!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)