Top 3 körömreszelő, amit minden manikűrösnek ismernie kell

A manikűrözés és egyáltalán a körömápolás egy művészet, hiszen nem csak szakértelmet, hanem megfelelő eszközöket is igényel. A körömreszelők az egyik legfontosabb eszközei a manikűrösöknek, hiszen enélkül nem lenne lehetőségük a körmök formázására, csiszolására.

A kínálat hatalmas, de inkább a minőségi eszközök mellett érdemes letenni a voksunkat, mert ezek hatékonyan és biztonságosan segítik a körömápolást.

Üveg körömreszelő

Ezek a legnépszerűbb eszközök a manikűrösök körében, hiszen rendkívül tartósak és hatékonyan lehet velük dolgozni. A finom szemcséjű körömreszelők lehetővé teszik a precíz munkavégzést és ideálisak a köröm széleinek a formázására.

A higiénikus és könnyen tisztán tartható eszközök egy egyszerű fertőtlenítés után újra használhatók. Hosszabb távon ez egy gyorsan megtérülő befektetés lehet, hiszen csak a fertőtlenítésével kell foglalkozni.

Metál körömreszelő

Ezek a reszelők szintén népszerűek a szakemberek között, hiszen erős és tartós anyagból készülnek, ami lehetővé teszi a hatékony körömcsiszolást és a formázást. Általában két oldalúak, így az egyik oldala durvább, a másik pedig finomabb felülettel rendelkezik.

Ezt a típust azonban nagyon óvatosan kell használni, mert ha túl nagy erővel nyomjuk a körömre, akkor sérülést is okozhatunk. Megfelelő technikával és mértékletességgel azonban biztonságos munkavégzést tesz lehetővé.

Porcelán körmökhöz való reszelő

A porcelán körmök formázása nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. A finom szemcséjű reszelők alkalmasak a műköröm felületének és hosszának a formázására is. Ideálisak a manikűrösök számára, akik műkörömépítéssel foglalkoznak és precíz munkát szeretnének kiadni a kezük közül.

Ezeket kizárólag a porcelán körmökhöz lehet használni és nem alkalmasak az általános körömápolásra, illetve a természetes köröm ápolására.

Hogyan válasszuk ki a helyes reszelőt?

Figyeljünk oda a szemcseszámra. Minél finomabb a szemcseszám, annál simább felületet lehet vele kialakítani. Ezek a reszelők a köröm széleinek simítására a legideálisabb. Nézzük meg, hogy milyen anyagból van az eszköz, hiszen az üveg vagy metál reszelők tartósabbak és higiénikusabbak.

Minden esetben a munkafolyamatoknak megfelelően válasszunk, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Döntsünk a minőségi márkák mellett és kérjünk ajánlást a kollégáktól, hogy még véletlenül se nyúljunk mellé.

Sajátítsuk el a helyes technikát, így elkerülhetjük a felesleges sérüléseket. Ha nem szeretnénk kézi reszelőt használni, akkor lehetőségünk van frézer vásárlására is.

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)