Téli kikapcsolódás a nyárba? Irány Thaiföld!

Sokan indulnak el kikapcsolódni immár nemcsak nyáron, de télen is. Közülük egyre többen választanak olyan távoli célállomást is, mint amilyen Thaiföld is. Van, aki síelni szeret, más viszont épp a jó időt, a nyarat keresi a hideg évszakban is. Ebben az országban gyönyörű strandok, kiváló időjárás, pezsgő éjszakai élet és számos kikapcsolódási lehetőség vár mindenkire!

Repülővel Thaiföldre

Ma már, köszönhetően főleg a fapados járatoknak, a világ szinte minden pontjára könnyen eljuthatunk. Bár nem fogunk tudni olyan olcsón jegyhez jutni, mint egy Európai város esetén, ha előregondolkodunk, és jóval az indulás előtt már megvásároljuk a jegyünket, akkor könnyen lecsaphatunk egy jó ajánlatra. Ezzel pedig rengeteget tudunk spórolni, főleg, hogy az utazási költségeink túlnyomó többségét épp ez teszi ki.

Ha belevágunk, akkor ne maradjon el az utasbiztosítás megkötése! Ha a megfelelő csomagot választjuk, még akár a repülőgépünk törlése vagy késése esetén is jogosultak lehetünk valamilyen kártérítésre. Bár nyilván nem ezért tervezünk meg egy ilyen utazást, de jobb felkészülni mindenre!

Ahogy például arra is, hogy mikor érdemes menni? Erre a legalkalmasabb a decembertől márciusig tartó időszak. Ekkor süt a legtöbbet a nap, és esik legkevesebbet az eső.

És hogy mit lehet ott csinálni? Lássuk!

Milyen a thaiföldi gasztronómia?

Ha szeretjük az erősen fűszerezett ételeket, akkor imádni fogjuk Thaiföldet! Gyakran használnak például chilit az ételeikhez.

Az ételek olcsóbbak, mint például Budapesten, sőt a halételeket valóban szinte fillérekért megkaphatjuk. Piacok közül kihagyhatatlan az éjszakai, de bátran csemegézzünk az úgyó piacokon is, kóstoljuk meg a helyi különlegességeket.

A vegetáriánusok se essenek kétségbe, ugyanis változatos zöldségkínálattal várják őket, és a helyi alapanyagokból készült gyümölcsturmixok is nagyon népszerűek.

Thaiföld kedvelt városai

Mind az aktív, mind a passzív pihenés szerelmesei megtalálják a számításukat az országban.

Aki az igazi ázsiai kultúrát szeretné magába szívni, az vegye az irányt Bangkok felé! Egy igazi nyüzsgő nagyvárost fog találni, tele felhőkarcolókkal és bevásárlóközpontokkal. Emellett hangulatos sikátorok és mesébe illő buddhista templomok is várják az érdeklődőket.

A fővárostól egy órás autóútra található a Sziámi Királyság egykori fővárosa, Ayutthaya. Nem véletlen nevezik Kelet Velencéjének, ugyanis csatornákkal van átszőve, és több száz éves templomokat és palotákat csodálhatunk meg a településen.

Irány Phuket!

Thaiföld legnagyobb szigete belföldi repülőjáratokkal elérhető. Itt megcsodálhatjuk Délkelet-Ázsia Buddha szobrainak legnagyobbikát. De amiért a legtöbben ide veszik az irányt, azok a fehér homokos strandok.

A déli szigetvilág vonzza a búvárkodás szerelmeseit. De a tengerpartok közelében sokan kipróbálják a jetskizést és a tengeri kajakozást is.

Thaiföld tehát a városai mellett a tengerpartja miatt is nagyon vonzó célállomás. De bárhová is visz az utunk, ne feledkezzünk meg az utasbiztosítás megkötéséről!

Kép forrása: Shutterstock.com

Hirdetés (X)