Szúró fájdalom a test különböző részein – Okok és kezelési lehetőségek

Kortól függetlenül mindenkinek volt már része hirtelen fellépő fájdalomban, amikor úgy érezte mintha egy éles tárgyal szúrták volna meg. A váratlanul jelentkező érzés nagyon kellemetlen, és sok esetben valamilyen mozgásszervi rendellenességre utal, amit mihamarabb orvosolni kell. Ebben nyújtunk természetes és szakképzett segítséget!

A különböző mozgásszervi fájdalmak megelőzésének első módja a rendszeres testmozgás, amely erős izomzat kialakítását eredményezi, és az idő múlásával sem veszít rugalmasságából. A másik módja az életmódban javítandó, elkerülve az izmok megkeményedését.

Sajnos ezeket a szempontokat az emberek többsége nem tartja be, aminek következtében előbb-utóbb szúrós, égető fájdalmak jelentkeznek. Gyógyítására van természetes megoldás, a fizikoterápia Győrben olyan kezelési megoldást kínál, amely gyógyszerek nélkül enyhíti a különböző ízületi és izomfájdalmakat.

Melyek azok a mozgásszervi betegségek, amelyeket szúró fájdalom kísérhet?

Az állandó stressz, az egész napos ülés az irodában, a görnyedt testtartás hosszú távon mind ártalmas lehet. Bár a rendszeres mozgás képes lenne meggátolni a betegségek terjedését, de tudjuk, hogy a rohanó világban erre egyre kevesebben fektetik a hangsúlyt. Pedig az olyan sportok és technikák, mint a pilates, jóga, de akár a gyógytorna is segíthetne minimalizálni ezek előfordulását.

Elhanyagolása – és nemcsak – többek között a következő betegségek kialakulásához vezethet:

  • ízületi gyulladások és kopások;
  • porckorongbetegségek;
  • ficamok és rándulások;
  • csontritkulás;
  • lumbágó;
  • golfkönyök;
  • ínszalaghúzódás- és/vagy szakadás;
  • ínhüvelygyulladás;
  • Achilles-ín sérülés;
  • további mozgásszervi problémák;

A szúrós fájdalom tehát rengeteg formában jelentkezhet, egyfajta figyelmeztetés, hogy a test egy vagy több pontján valami tönkrement, nem működik rendesen.

Krónikus vagy akut problémáról lehet szó?

Mint minden fájdalom, ez is lehet krónikus vagy akut. Ebben az esetben főleg az utóbbiról van szó, vagyis hirtelen jelentkezik, akár egy egyszerű hajlás is kiválthatja, ami elmúlik, de időközönként ismét felbukkan. Attól függően, hogy mennyire előrehaladott az állapot, a fájdalom ereje és hosszúsága egyre erősebb lehet, ezért nem szabad elhanyagolni.

Mikor alkalmazható fizikoterápia?

A fájdalomcsillapításra alkalmazott gyógyszereknek súlyosabb mellékhatásaik lehetnek, ezért csak rövid ideig történő használatuk ajánlott. Érdemes első perctől a természetes gyógymódot keresni, amely gyökerestül szünteti meg a problémát, nem pedig felszínesen kezeli azt.

Ahogy fentebb is említettük a fizikoterápia számos mozgásszervi és gyulladásos betegség ellen ideális választás, aminek célja, hogy a kóros tüneteket természetes mechanikai és fizikai ingerekkel kezelje.

Holisztikus megközelítésének köszönhetően nemcsak a közvetlenül érintett terület részesül a pozitív előnyökből, hanem az egész test, mindezt korszerű gépekkel, máj- és gyomorpanaszt előidéző mellékhatások nélkül!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)