Szempontok a multifunkcionális babakocsi kiválasztásához

A gyermek születésekor sok hasznos tárgyra van szükség, a babaszoba berendezésén túl az egyik központi kérdés: milyen legyen a babakocsi? Ma már a multifunkcionális babakocsik mellett teszik le a legtöbben a voksukat, ezért most bemutatjuk, mit érdemes figyelembe venni a választásnál.

A legjobb megoldás: 3 in 1 babakocsi

A multifunkciós babakocsik többféleképpen is használhatók, ezért olyan népszerűek. Újszülött kortól kezdve 2-3 éven át is tologathatók bennük a gyerekek. Igazán praktikusak ilyen szempontból a Baby Lion multifunkciós babakocsijai, azok közül is a 3 az 1-ben változatok, amelyekben mózeskosár, babahordozó és sportrész is található, ráadásul sok-sok kiegészítő is a szett része.

Amikor azon gondolkodunk, milyen típust válasszunk, érdemes a többfunkciós modellek között keresgélni, hiszen így egyszer kell csak körbenéznünk, és éveken át használható terméket kapunk. A babahordozó természetesen autósülésként is megállja a helyét, és sok esetben ezt a részt használja ki a legtöbb szülő.

A Baby Lion babaszakáruházban nagyon széles a választék, a Lionelo és Bexa babakocsik nagyon népszerűek, szín tekintetében is többféle kapható. Sokszor ez is döntő lehet, de nézzük meg, mit érdemes még figyelembe venni!

A kerék anyaga és mérete

A babakocsi tologatása közben jövünk majd rá, mennyire fontos a kerék mérete és anyaga. Minél nagyobb ugyanis a kerék, annál könnyebb közlekedést tesz lehetővé. A hepehupás városi utakon vagy a természetben tett séták során sokkal kevesebb az esély arra, hogy a pici felébred a kiegyensúlyozott haladásnak köszönhetően.

Még jobb, ha gélkerékkel felszerelt babakocsit választunk, mert ez nem lyukad ki, mint a felfújható kerekek, és rendkívül puha is.

Kormányozhatóság kérdése

Fontos lehet még a rendszeres sétáknál, hogy egy kézzel mennyire könnyen kormányozható a babakocsi. Nagy előny, ha olyat választunk, amellyel ez egyszerűen megoldható, hiszen számos alkalommal lehet erre szükség az évek alatt.

Memóriagombok megléte

A memóriagombok gondoskodnak arról, hogy az egyes részeket egy kézzel cserélni tudjuk. Sokszor kényszerülhetünk erre, ha útnak szeretnénk indulni a picivel, de ez a praktikus funkció megkönnyítheti a helyzetünket.

Dönthető támlájú mózeskosár

Megszoktuk már, hogy a mózeskosárban a picik egyenesen fekszenek, de mennyivel jobb, ha a mózeskosár háttámlája is dönthető! Így a hasfájós babák kényelmesebben utazhatnak.

A bővíthető kupola is hasznos kellék

A legmodernebb multifunkciós babakocsik már bővíthető kupolával rendelkeznek. Jöhet eső vagy szél, tűzhet a nap, a kicsinek biztosan nem esik bántódása a nagy méretű kupola alatt.

Praktikus kiegészítők

Érdemes a babakocsi kiválasztásakor azt is figyelembe venni, milyen kiegészítők járnak mellé. Egy pelenkázótáskának például minden anyuka örül, hiszen sok dolgot kell magukkal vinniük a sétáltatáskor. A táska extra felszerelése lehet a pelenkázólap, a szúnyogháló és az esővédő is. A modern babakocsik minden igényt kielégítenek, szépek és praktikusak is.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)