Szalonnázóbicska – Egy klasszikus, magyar zsebkés a piacon

A hagyományos magyar késformák között az egyik legjellegzetesebb darab a hagyományos, aminek habár vannak magyarosított változatai, nem is igazán magyar eredetű kés. Az viszont biztos, hogy hosszú évszázadok óta kultikus szerep jutott neki, ugyanis az emberek szinte mindenre tudták használni. Az étkezés, a munka és a pihenés is jobban telt, ha volt az ember közelében egy bicska.

A következő cikk rávilágít arra, milyen sokszínű a zsebkések világa, és egy konkrét típust, a szalonnázóbicskát veszünk górcső alá. Amennyiben érdekel a téma, tarts te is velünk!

Ismerjünk meg néhány bicskát!

A zsebkés véletlenül sem illik a kifinomult vendéglátás eszközeinek világába, inkább egyfajta “társként” tekintünk rá, amelyet bárhol, bármilyen céllal elővehetünk. A Kések Ollók Webáruház tradicionális bicskái között bőven akad érdekesség, s ez csupán a zsebkések egyik csoportja. Valójában több kategóriát is elkülöníthetünk a kínálatban.

Itt van néhány konkrét példa, ha érdekel, milyen bicskák közül választhatsz:

  • A maskara bicska egy széles, a hegye felé lecsapott kés, amivel hatékonyan dolgozhatunk.
  • A fejesgörbe bicska hosszú pengével és görbe fejjel van ellátva, ami ugyancsak bevethető a kisebb famunkálatok, az étkezés vagy a túrázás alatt is.
  • Ettől azonban még változatosabb az outdoor kínálat, mivel találkozhatunk horgász zsebkéssel és szalonnázóbicskával is.

Mit kell tudni a szalonnázóbicskáról?

A szalonnázóbicska természetesen a nevét adó tevékenység elvégzése során jöhet jól. Egy sajátos hosszú, keskeny pengéjű termék, amely gyakorlatilag másra nem is használható. Éppen emiatt szokás még úri bicskának is nevezni.

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy akkor egyáltalán miért költsünk erre a darabra? A választ a funkcionalitás elve adja meg számunkra. Az a jó, ha az egyes funkciók szerint vásárolunk kést. Sokféle bicska van, és mindegyik jó valamire.

A szalonnázás alatt természetesen számos termék használható, de nem biztos, hogy azt a végeredményt kapjuk, amit elképzeltünk és lehet, hogy sokkal lassabban haladunk majd. Arról nem is beszélve, hogy veszélyes a nem megfelelő eszközökkel dolgozni.

Első a minőség! Mindig!

A silány kések csak problémát okoznak nekünk; lelassítanak minket, és szinte lehetetlen kényelmesen, biztonságosan és precízen dolgozni. De milyen a jó minőségű zsebkés? Vegyük példának a szalonnázóbicskát!

A rozsdamentes acélpenge, a rugós szerkezet és a profi kialakítású markolat alapvető. A kés utóbb említett része készülhet szarvasagancsból és sokszor sárgaréz baknival is el van látva. Ez lehet különféle mintázattal díszítve, és többnyire ujjtámasszal egyaránt rendelkezik, ám ami a legfontosabb, csúszásmentes a felülete.

A szalonnázóbicska tehát egy praktikus termék, ami nem maradhat ki az eszköztárunkból.

Hirdetés (X)