Ropogós házi granola recept

A granola nagyszerű választást jelent reggelire, mivel tele van hasznos tápanyagokkal, ráadásul nagyon finom is, főleg ha te magad készíted el a saját ízlésed szerint. Remekül illik a joghurthoz, gyümölcsökhöz, de akár tejjel vagy magában is fogyaszthatod.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy hogyan készíthetsz házi granolát néhány egyszerű hozzávalóból, amelyeket könnyedén beszerezhetsz a boltban vagy a piacon. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a ropogós házi granolát minden reggel!

Házi granola recept

Hozzávalók:

  • 200 g zabpehely
  • 100 g dió, aprítva
  • 100 g mandula, aprítva
  • 50 g napraforgómag
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 100 ml méz
  • 50 ml olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 150 g aszalt gyümölcsök (pl. mazsola, vörösáfonya, sárgabarack, alma, stb.)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
  2. Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a diót, a mandulát, a napraforgómagot, a fahéjat és a szegfűszeget.
  3. Egy másik kisebb tálban keverd össze a mézet, az olajat és a vanília kivonatot.
  4. Öntsd a mézes keveréket a zabpelyhes keverékhez, majd alaposan keverd össze, hogy minden egyenletesen be legyen vonva.
  5. Terítsd el a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsin, és simítsd el egyenletesen.
  6. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20-25 percig, vagy amíg a granola aranybarnára pirul.
  7. Közben néha keverd át a granolát, hogy egyenletesen süljön.
  8. Ha kész, vedd ki a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni.
  9. Ha teljesen kihűlt, add hozzá az aszalt gyümölcsöket.
  10. Tárold légmentesen zárható üvegben vagy dobozban.

Bízunk benne, hogy tetszett ez a recept, ha igen, oszd meg ismerőseiddel is!

Kép forrása: Freepik.com / Szerző: Freepik