Otthoni barkácsoláshoz nélkülözhetetlen néhány minőségi szerszám

Lakásfelújításba fogtál, vagy csak szeretsz otthon barkácsolni? Akkor biztosan szükséged van néhány jó minőségű szerszámra. Nem szakemberként sokszor futunk bele abba a problémába, hogy nincs kéznél a munka elvégzéséhez szükséges eszköz.

Érdemes néhány alapvető szerszámmal rendelkeznünk, hiszen bármikor előfordulhat, hogy meg kell húzni egy csavart, vagy új polcot kell felszerelni a lakásban. A mömax barkácseszközeinek kínálata minden olyan szerszámot, kiegészítőt tartalmaz, amelyre szükséged lehet. A festéshez nélkülözhetetlenek a hengerek és lehúzók, sőt, praktikus a teleszkópos nyél is.

A szerszámok tárolásához többrekeszes, masszív dobozok és a kamrában, garázsban használható horganyzott polcok is beszerezhetők. De nézzük, vajon a szerszámok közül melyek azok, amikre egyszer minden háztartásban szükség lehet.

Szerszámkészlet

A legalapvetőbb, hogy legyen otthon egy jól felszerelt szerszámoskészlet. Nem szükséges a legnagyobb dobozt választanunk, hiszen alapvetően néhány csavarhúzó, villáskulcs és imbuszkulcs kell ahhoz, hogy a háztartásban előforduló csavarokat helyre tudjuk igazítani.

Fogadd meg tanácsunkat, és mindig tedd a helyére használat után az eszközöket, mert általában mindig az hiányzik a legközelebbi munkálat során, amire szükséged van. Te hányszor kerestél otthon 10-es villáskulcsot vagy csillagfejű csavarhúzót? A szerszámkészlet segítségével a hirtelen bekövetkező javításokat el tudod majd végezni.

Akkus fúró

A kényelmesebb munkavégzés érdekében használhatsz elektromos eszközöket is. Praktikus, ha van a lakásban egy akkus fúró, melynek cserélhető fúró- és bitfejeinek használatával könnyen csavarozhatsz, fúrhatsz.

A készülékbe épített LED-lámpa megkönnyíti a használatot, hiszen segítségével a gyengén megvilágított felületeken végzett munka válik egyszerűbbé. A kétsebességes fokozatváltás biztosítja, hogy a keményebb anyagokkal is gyorsan tudjunk dolgozni. A Li-ion akkumulátor gyorstöltővel két óra alatt ismét működőképessé válik.

Vízmérték

A legtöbben feleslegesnek ítélik meg a vízszintmérő vagy libella műszert, pedig igazán hasznos eszköz otthoni használatra is. Amellett, hogy mindig kéznél van mérőlécként, akár a szekrények összeszerelésénél vagy az új mosógép beállításánál is segítségünkre lehet. A vízmérték legfontosabb része a benne található buborék, mely megmutatja, hogy merre található a legvízszintesebb felület. A légbuboréknak pontosan a két jelzés között kell elhelyezkednie, akkor egyenes a felszín.

A legtöbb vízszintmérő már több vízmértékkel rendelkezik, így nemcsak vízszintes, hanem függőleges, sőt, 45 fokban dőlt felületeken is alkalmazhatóak. Használat előtt a mérni kívánt felszínt tisztítsuk meg a szennyeződésektől, majd helyezzük a vízmértéket a tárgy közepére.

Az otthoni barkácsoláshoz, szereléshez a felsorolt eszközök mindenképpen szükségesek, azonban emellett még számtalan gépet, kelléket tarthatunk a lakásban, hiszen sosem tudhatjuk, mire lesz szükségünk egy-egy munkafolyamat során.

Hirdetés (X)