Öntöttvas serpenyők hosszú távra

Sokszor bizonytalanok lehetünk annak kapcsán, hogy milyen főzőedényeket is kellene használnunk ahhoz, hogy egészséges módon főzhessünk családunknak. A mai világ egyre szélesebb kínálatában érdemes visszatérni a régi időkhöz, amikor dédanyáink öntöttvas edényeket használtak.

Tartós és robusztus választás

A Fiskars & Gerber termékek webáruháza kínálatában többféle gyártó termékeit megtaláljuk, így a finn Fiskars Norden öntöttvas edényeket is. A skandináv kultúra és gasztronómiai hagyományok jegyében készült termékcsalád a főzés teljesen új élményét kínálja.

Nagy előnye ezeknek a főzőedényeknek, hogy kiváló a hőmegtartásuk. Tehát sok hőt vesznek fel, és ezt hosszú ideig egyenletesen meg is tartják. Így kevesebb energiával tudunk jobb végeredményt elérni.

Sokoldalúan használhatók, különböző főzési módokhoz is ideális választást jelentenek. Kenyérsütésre, pirításra, sütőben vagy tűzhelyen való alkalmazásra is tökéletesen megfelelnek. Ellenállnak az intenzív hőnek, így a nagy hőmérsékletet igénylő főzési módokhoz is hatékonyan használhatók. A lassú főzésben is brillíroznak, intenzívebb ízélményt garantálva.

Tartós, tapadásmentes, egészséges

Ha valaki jól vigyáz egy ilyen edényre, hosszú éveken át használhatja. Erősek és tartósak, nincs rajtuk bevonat, ami idővel leválhat, így önmagában tapadásmentes. Nem törik, nem repedezik, nem változtatja meg az alakját. Az ételekbe pedig vasat is juttat, így még az egészségünkhöz is hozzájárul. Az ételek íze is jobb lesz, lágyabb és mélyebb ízélményt nyújtanak az ilyen termékekben készült ételek.

Megfizethető választást jelentenek, hisz bár az áruk olykor magasabb, de mivel az élettartam is magas, és sokféle célra lehet használni, így hosszú távon anyagilag is jobban járhatunk.

Így használjuk jól

Fontos, hogy mindig avassuk be az új öntöttvas serpenyőnket. Ehhez először tisztítsuk meg mosószeres vízzel, töröljük szárazra. Majd kenjük be olajjal vagy zsírral vékonyan, és addig hevítsük, amíg füstölni nem kezd. Hagyjuk ezután kihűlni, és kétszer-háromszor ismételjük meg a folyamatot.

Élettartamukat akkor tudjuk megnövelni, ha gyakran használjuk. Így kialakul egy olyan védőréteg, ami megvédi a vasat a rozsdásodástól. Savas ételekhez ne használjuk, tehát amiben ecet, citrom vagy bor van, azt inkább másban készítsük el. Ha pedig megmarad némi étel, azt szedjük át másik edénybe, ami így nem veszi át a vas ízét.

Sokan ódzkodnak a karbantartástól, pedig ez sem olyan bonyolult. Ne áztassuk vízben, ne tegyük mosogatógépbe sem. Egyszerűen kézzel mosogassuk el, egy mosogatószeres szivacs segítségével.

Öblítés után ne használjunk csepegtetőt, csak töröljük szárazra, még a tűzhelyen is megmelegíthetjük kicsit, hogy a víz elpárologjon. Eztán egy kis olajjal vagy zsírral való kenéssel a felületét ápoljuk, és már kész is van.

Az öntöttvas serpenyők használatával sokféle ételt el tudunk otthon készíteni, egészségesebb módon, finomabb, intenzívebb eredményt elérve.

Hirdetés (X)