Néhány tipp, hogy a legjobb kenyérsütőgépet válaszd ki karácsonyra

Ez a cikk Neked szól, ha már rászántad magad arra, hogy párodat egy remek kenyérsütőgéppel leped meg karácsonyra. Illetve dehogy is. Nem egy tárggyal leped meg, hanem az otthon készült kenyér utolérhetetlen illatával, ízével és akár a közös sütés élményével is.

No persze ne ijedj meg. A közös sütés természetesen nem azt jelenti, mint a nagyanyáink esetében. Nincs verejtékes dagasztás, gyúrás és formázás. Helyette beleöntitek a hozzávalókat a gép tartályába és megnyomjátok a gombot. És ha most kicsit cinikusan arra gondolsz, hogy hol lesz itt az élmény, akkor szerencsére nincs igazad.

Összebújva lehet nézni a masina kémlelőnyílásán keresztül, hogy éppen hol tart a cipó. És együtt lehet harcolni azért, hogy a végeredményt komolyabb formai-fizikai sérülés nélkül távolítsátok el a gépből a sütést követően.

Korunk emberének már csak ezek az izgalmak maradtak meg a kenyérből. És persze hol van ez az izgalom ahhoz képest, amikor a háború után, az 50-es években a kenyérre félretett utolsó zsák búzát kellett rejtegetni az állami begyűjtők elől.

Kanyarodjunk vissza az eredeti témánkhoz: milyen kenyérsütőgépet vegyünk?

Az első és legfontosabb: tartsunk a családban egy létszám és étvágy ellenőrzést. Amennyiben minden nap 4 vagy több kenyérre éhes szájat kell etetnünk, akkor feltétlenül a nagyobb, legalább 1500 grammos kenyeret készíteni képes gépek között nézzünk körül.

Ha az ideális méret már megvan, akkor válasszuk ki a gyártót. Javaslom, hogy menjünk biztosra. A Tefal hosszú évtizedek óta gyárt kiváló konyhai eszközöket, így kenyérsütőgépet is. Egy Tefal Bread of the World PF611838 készülékkel nem nagyon lőhetünk mellé. Sőt, kapufát sem. Ezzel a modellel persze nem csak klasszikus kenyeret süthetünk, hanem egészen kiváló befőttet, bagettet vagy akár ciabattát (papucskenyeret) is.

Ha megvettük a gépet, akkor jön a következő fejvakarás: hol találunk jó recepteket? Persze az internet tele van kenyérsütőgép receptekkel, de mégis: mivel avassuk fel a gépet? Javaslom, hogy mindenképpen egy egyszerű kenyér receptjével.

És egyelőre engedd el az önálló ötleteket, ezekre bőven ráérsz, ha kitapasztaltad a kenyérsütés minden csínját-bínját. És persze kezdetben hanyagold az időzítő funkciót is. Nem ez a kezdők terepe. A Tefal Bread of the World PF611838 készülékkel együtt egy egészen kiváló receptfüzet is megérkezik Hozzád. Javaslom, hogy először ebből válassz.

Persze néhány hét és egy-két tucat kenyér után már bátran kísérletezz, használd a masinán az egyéni programokat és keress újabb alapanyagokat. Ehhez kívánok Neked sok sikert!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)