Ne félj, a szúnyogháló utólag is felszerelhető a műanyag ablakokra!

Egy olyan lakásba költöztél, ahol a műanyag nyílászárókon redőny ugyan van, de szúnyogháló nincsen felszerelve? Nem kell egyből kétségbeesned, mivel manapság már nem létezik lehetetlen.

Ezekre a típusú ablakokra a rolós, a pliszé és a Lakberbazár rovarvédelem kategóriájában is kapható fix keretes változat utólag is telepíthető. A szakértők az utóbbit általában a kisebb méretű nyílászárók esetében szokták javasolni, mivel a keretük vastagsága körülbelül 10-20 mm.

Ennek köszönhetően pedig, ha egy nagyobb ablak redőnytokjával kerülnek kombinálásra, akkor ott marad majd egy kis rész, amelyen keresztül a bogarak és az egyéb nem kívánt szárnyas vendégek továbbra is bejutnak majd a lakásba.

És akkor az ablaknyílás mélységét még nem is említettük, amely ha nem megfelelő, akkor a szúnyogháló sem szerelhető fel esztétikusan. Főként ezért is fontos a vásárlás előtt egy szakemberrel történő konzultáció.

A három típus közül a legpraktikusabb a fix keretes változat

Egyrészt azért, mert egyszerűen telepíthető, csupán egy hálóbefűző gumigéder és egy görgős géderbehúzó szükséges az üvegszálas, UV-álló háló kerethez való rögzítéséhez. Persze azért ezeknek az eszközöknek a használatához kell némi rutin, de általában azok is szoktak vele boldogulni, akik kevés kézügyességgel rendelkeznek.

Másfelől rendkívül könnyen tisztítható. Ha úgy ítéled meg, hogy a háló már nagyon bekoszolódott, akkor csupán annyi a dolgod, hogy kiemeled a keretet a helyéről, és alaposan átporszívózod, illetve áttörölgeted egy nedves mikroszálas kendővel. Azt követően pedig, hogy megszáradt, visszarakod a nyílászáróra.

A harmadik ok pedig, hogy a fix keretes szúnyogháló karbantartást sem nagyon igényel. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem léphet fel vele kapcsolatban valamilyen probléma, de ezek általában olyan dolgok, amelyek egyszerűen orvosolhatók, ráadásul a fentebb említett webáruház kínálatában alkatrészek is kaphatók hozzá.

Ennek a típusnak egyetlen hátulütője van

Ez pedig nem más, minthogy nem mozgatható, ami egyes esetekben problémát jelenthet a szellőztetés során. Ezért sem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy gondosan válaszd meg a telepítésének a helyét, vagy szereltess fel inkább egy rolós szúnyoghálót, amely jó választás mindenféle ablakhoz, mivel függőlegesen mozgatható. Az utóbbi egyébként a legtöbb helyen kérhető pliszé szúnyogháló formátumban is.

Elbizonytalanodtál?

Abban az esetben, ha a mai cikkünkben leírtakkal kapcsolatban bármilyen kérdésed felmerülne, vagy tanácsra lenne szükséged a szúnyogháló-vásárláshoz, akkor ne habozz megkeresni a fentebb említett webáruház szakértő munkatársait, akik tudásukat és a tapasztalatukat bevetve segítenek majd megfelelő döntést hozni!

Kép forrása: Shutterstock.com

Hirdetés (X)