Mit NE ajándékozz Valentin-napon?

A Valentin-nap minden évben szerelmesek ezreinél veti fel ugyanazt a kérdést: Na de mivel ajándékozzam meg a párom? Rengeteg szuper lehetőséged van, akár tárgyat, akár élményt adnál, ugyanakkor jó pár közel sem olyan nagyszerű opcióból is választhatsz. Segítünk, hogy elkerüld a legkiábrándítóbb megoldásokat és idén valóban örömet okozz kedvesednek!

Milyen a rossz Valentin-napi ajándék?

Közhelyes. Unalmas. Semmitmondó. Személytelen. Egyáltalán nem az ajándék értéke számít, sokkal inkább az, mennyi időt és gondolatot szánsz – vagy éppen nem szánsz – a kiválasztására. A kiábrándító Valentin-napi ajándék egyáltalán nem arról szólnak, mire vágyik a másik, vagy mi az, ami tetszene neki, hanem csupán azért veszed őket, hogy adj valamit.

Ennek a gondolatmenetnek, a kényszeres ajándékozásnak szokott valami totálisan értelmetlen, használhatatlan végeredménye lenni, amire egyikőtök sem emlékszik vissza örömmel.

Csak azért, mert „muszáj”, inkább ne adj semmit, de nézzünk meg pár olyan meglepetést, amit mindenképp kerülj el, ha jót akarsz magadnak!

Mi az, amit inkább NE ajándékozz Valentin-napon?

1. Jegygyűrűt. Na azt semmiképp!

Jó ötletnek tűnik, hogy Valentin-napon kérd meg kedvesed kezét? Hát nem az. Ettől unalmasabb már csak az lenne, ha a Karácsonyt választanád, vagy a szülinapját. A lánykérés borzalmasan elcsépelt meglepetés, amiben nincs semmi egyedi vagy megdöbbentő, úgyhogy inkább hagyd máskorra! Ha jobban meggondolod, az eljegyzés nem is ajándék, hanem egy közös, jobb esetben életre szóló döntés…miért adnád elő úgy, mintha ez csak neki szólna?

2. Rózsa + bonbon + alkohol

Ezek már annyira alapnak számítanak, hogy borzalmasan unalmasak. Persze egyikkel sincs semmi baj, ha valami egyedit is kitalálsz mellé, de önmagában egy csokor rózsa és egy bonbon nem váltja meg a világot, sőt, inkább csalódáskeltő lesz. Ugyanez igaz a különböző alkoholos italokra is, amit gyakran adnak férfiaknak. Mondj le róla, ha lehet!

3. Tusfürdő, szappan – nem, akkor sem, ha rózsa formájú!

Rengeteg romantikusnak titulált, rózsaszirom formájú szappan, virág alakú üvegbe rejtett tusfürdő és csillámpónis fürdőbomba létezik – főleg Valentin-nap környékén – de valójában ezek inkább kellemetlen hatást keltenek. Ha ilyet ajándékozol, egyértelműen látszani fog, hogy semmi energiát nem öltél a dologba, hanem csak bementél egy boltba és levetted a polcról az első dolgot, amit megláttál.

4. „Egyedi” párna, bögre

Ha valóban egyedit készítesz, olyan mintával, saját rajzzal vagy felirattal, ami csak titeket jellemez, akkor akár még jó is lehet, de a szivecskéket és a Mr. & Mrs. feliratokat + társaikat nagyon messziről kerüld! Különleges ajándéknak mondják, pedig hát nem éppen az, főleg a mai világban. Tudsz te ennél kreatívabbat is kitalálni!

5. Páros póló…még rosszabb, ha közös fotóval

Ez az ajándék úgy ahogy van felesleges és értelmetlen, főleg Valentin-napra. Hová fogjátok hordani? Utcára nem valószínű, otthonra meg kevés jelentősége van, maximum nézegetitek pár óráig és ennyi. Ha van valami NAGYON egyedi elképzelésed, akkor talán, de egyébként inkább hanyagold!

6. Túlzásba vitt romantika

Gyertyafényes vacsora, rózsacsokor, virágszirmokkal teleszórt folyosók és ágy, halk zene, illóolajok, szerelmes üzenetek, masnival átkötött piros ajándékdobozban „I love you” feliratú nyaklánc…ördög és pokol, ez már túl sok! A romantika jó dolog, fontos is, de igyekezz a jóízlés határain belül maradni, különben a meglepetés egyszerűen kellemetlen és nevetséges lesz. A felsorolt tényezőkből például már két dolog is bőven elegendő!

7. Konyhai eszközök, autós eszközök, szerszámok

Ez általánosan igaz minden olyan dologra, amivel a párod valamilyen munkát végez. Persze jó dolog hasznos ajándékot adni, meg is teheted más alkalommal, de Valentin-napra annyira nem szuper ötlet, hiszen ez az ünnep a szerelemről szól. Olyasmit adni, amivel később majd fáradtságos dolga lesz…hát…kicsit furcsa, a romantikához pedig köze sincs.

8. Ajándék utalvány

Azzal nincs semmi baj, ha megleped egy élménnyel és azt ajándékkártya formájában adod át neki Valentin-napon, a 10 000 Ft-os Zara utalvány viszont már kellemetlenebb, még akkor is, ha az a kedvenc boltja. Más alkalomra ez sem rossz, de a szerelmesek napján az ember kicsit több gondolatot és romantikát vár egy utalványnál.

9. Görcsösen páros ajándékok

A Valentin-napi ajándék kiválasztásánál nem muszáj mindenáron ragaszkodnod a párokra jellemző, csak együtt csinálható dolgokhoz. Persze jó, ha találsz ilyet, de olyan élményt is választhatsz, ami csak számára nagyon fontos, te pedig mellette állhatsz, miközben átéli. Elküldheted siklóernyős repülésre úgy is, hogy te lentről figyeled, vagy élményvezetésre úgy, hogy a pálya mellől örülsz az örömének.

10. Olyan ajándék, ami főleg neked jó

Soha ne adj olyan ajándékot, amit ugyan kedvesed kezébe nyomsz, de igazából neked szerez örömet, mert az nem nevezhető valódi ajándéknak. Ha szívesen meglátogatnál egy várost, csak akkor foglald le az utazást, ha ő is szeretné látni. Ha kipróbálnád az ejtőernyős ugrást, de a szerelmed retteg a zuhanástól, akkor ne fizesd be magatokat ilyen élményre, de férfiként az erotikus fehérnemű ajándékozását is célszerű elfelejteni.

Na de akkor mit érdemes adni?

Persze tárgyat is lehet, ha tudod, hogy valami különlegességre nagyon vágyik, de érdemes inkább élményekben gondolkozni. Országszerte rengeteg különleges helyre és programra látogathattok el együtt, bármilyen is a stílusotok, ez pedig jót tehet a kapcsolatotoknak is.

Az a legfontosabb, hogy szánj időt az ajándékválasztásra! Ne kapkodd el, hanem gondold végig, mi az aminek kedvesed szívből örülne.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)