Mire jók a függeszthető profilok?

A függeszthető profilok – hivatalos nevükön az alumínium függeszthető LED profilok – olyan eszközök, amelyek nélkül a LED szalagokat nem érdemes felszerelni. Miért? Amennyiben elolvasod a cikket, te is meggyőződsz a hasznosságukról.

A függeszthető profilok és a LED szalagok korát éljük

Mivel a LED világítástechnikai eszközök, LED szalagok ma már nagyon népszerűek, így velük együtt a LEDLámpaház.hu kínálatában megtalálható LED profilok is azzá váltak. Már ha a felhasználó hajlandó megfogadni azon tanácsot, miszerint a frissen megvásárolt LED szalagokhoz LED profilt is válasszon.

Sokan próbálnak meg ugyanis azzal költséget csökkenteni, hogy nem az előírásoknak megfelelően ragasztják fel a szalagokat – azaz nem LED profilokba, csak a sima felületre. Ennek azonban kellemetlen következményei lehetnek: a LED szalag élettartama csökken, hullámosodik, leválik, túlmelegszik. Kinek hiányzik ez? Senkinek.

Miért válassz LED szalagokat és azokhoz LED profilokat?

Mivel a kérdés összetett, a válasz is az lesz. Elsőként a LED szalagok hasznosságáról érdemes beszélnünk. Egyre többen választják a hagyományos vagy halogén izzók helyett a LED-es megoldásokat – LED izzókat, LED szalagokat.

A választás tudatos, mert mindenki belátja, hogy a LED innováció számos előnyét nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az energiatakarékosság, a hosszú élettartam, a költséghatékonyság, a villódzásmentes azonnali működés csak néhány a közül a sok pozitív érv közül, amit felsorolhatnánk.

De miért kell a LED szalaghoz LED profil? A magyarázat egyszerű: azért, hogy növelni tudd a szalag élettartamát azzal, hogy optimális feltételeket teremtesz a működéséhez. Akár a felületre szereled, akár a falba süllyeszted, akár függeszted – egyre megy: hozzájárul a LED szalag védelméhez.

A függesztett LED profilok világa

A LED szalagok nagyon sokoldalúan és kreatívan alkalmazhatók, csak a fantáziád szab gátat annak, hogy az otthonod mely pontján és hogyan szeretnéd használni őket. Annak érdekében, hogy a LED szalagok hosszú élettartammal bírjanak, az kell, hogy a megfelelő profilban legyenek elhelyezve.

A profilnak köszönhetően a LED szalagok:

  • Lényegesen stabilabban elhelyezhetőek
  • Nem fognak hullámosodni, leválni
  • Nem fognak könnyen szennyeződni – nem lepi be őket a por, nem csapódik rájuk a víz, a zsír, az olaj
  • Jobban ellenállnak az ütéseknek, mechanikai hatásoknak
  • Esztétikusabb lesz a megjelenésük
  • Nem melegszenek túl, hiszen a profilok természetes hűtőközegként viselkednek

Szerencsére a függeszthető profilok tekintetében is nagy a választék. Létezik belőlük standard, általános “U” alakú, keskeny, magas falú, sarokba rögzíthető változat egyaránt. Mindig célzottan kell kiválasztani őket, a felhasználási igény függvényében. A LED szalagok és LED profilok segítségével még olyan területek is optimális megvilágítást kaphatnak, amelyek eddig nehezen vagy egyáltalán nem voltak elérhetők.

Használj te is LED szalagokat és LED profilokat – tedd még hangulatosabbá az otthonodat! Ráadásul az alkotás szabadsága is a tiéd!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)