Mindent a hostingról: választási kisokos

Gyors, rugalmas, megbízható szerver megoldást keresel, gazdaságosan, skálázhatóan, magas rendelkezésre állás mellett és a georedundancia is jól jönne? Nem vagy egyedül. Ugyanis ezek napjaink legfontosabb szempontjai egy szerver vásárlása vagy bérlése során – de egyre népszerűbb az ún. hosting szolgáltatások igénybevétele is.

A RackForest csapata a szerver hoszting, a VPS (virtuális szerver), a tárhely és domain biztosításában is hazánk egyik piacvezető vállalata – a három budapesti lokáció pedig a georedundanciát és a lehető legnagyobb biztonságot is garantálja.

Mi az a szerver hosting?

A szerver hosting olyan szolgáltatás, amivel a vállalkozások szervereiket egy arra szakosodott professzionális adatközpontban helyezhetik el. Ezáltal biztosított a szükséges infrastruktúra, az áramellátás, a hűtés, tűzvédelem és biztonság – amelyek egytől egyig elengedhetetlenek a folyamatos és megbízható működéshez.

Az adatközpontokban található redundáns rendszerek és szünetmentes áramforrások pedig azt is garantálják számunkra, hogy a szerverek áramkimaradás esetén is érintetlenek maradjanak.

A hosting tehát magas szintű biztonságot nyújt, ideértve a fizikai és hálózati védelmet egyaránt. Az adatközpontok szigorú ellenőrzésekkel, tűzfalakkal és egyéb intézkedésekkel nézik a hozzáféréseket, hogy az ügyfelek adatai mindig a lehető legnagyobb biztonságban legyenek. Fontos, érzékeny és kritikus adatok esetében pedig ez szinte “életmentő” lehet.

Hosting szolgáltatások típusai

Többféle hosting szolgáltatást is ismerünk. A VPS, vagyis virtuális szerver (angolul Virtual Private Server) a kisebb számítási igényű feladatokhoz ideális, ahol az erőforrásokat több ügyfél között is meg lehet osztani. Előnye a skálázhatóság, a konfiguráció gyors és rugalmas módosítási lehetőségei. A vállalat itt szó szerint csak azért fizet, amire valóban szüksége van.

A dedikált bérszerverek is hatékony alternatívát képeznek. Ebben az esetben minden erőforrás egy szerveren találkozik egymással. Ez akkor hasznos, amikor nagy számítási kapacitásra és teljesítményre van szükség, valamint a lehető legnagyobb teljesítményre és megbízhatóságra.

A szerver bérlése is jó megoldás, ha kiszámítható, fix költségekkel szeretnénk számolni – így pedig nem kell a karbantartás vagy bármi egyéb miatt sem aggódni. Havonta befizetjük a meghatározott összeget, és lényegében soha nem érhet mindket semmi váratlan, hiszen mindig lesz segítségünk.

Szerver hosting a gyakorlatban

A szerver hosting nagy előnye tehát a magas rendelkezésre állás. Lesz “mögöttünk” egy profi adatközpont, redundáns áramforrásokkal, hűtőrendszerekkel, nagy sebességű hálózatokkal. A RackForest csapata a hostingban és egyéb szolgáltatásokban (pl. tárhelybérlés, VPS bérlés, dedikált szerver, stb.) is tud segíteni – és tette is már ezt meg több, mint 13 ezer elégedett ügyfélnek az elmúlt 15 évben.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)