Minden, ami a teljes kerti grillezéshez szükséges

Talán nem meglepő módon, hazánkban hamar nagy népszerűségre tett szert a kerti grillezés, és a statisztikai adatok szerint minden negyedik ember legalább tízszer süt évente a szabadban.

A tábortüzekhez kapcsolódó szalonnasütések sok emberben elevenítenek meg régi emlékeket, nem hiába váltott át korunk társadalma a még több igényt kielégítő és változatosabb ételek elkészítését lehetővé tevő kerti grillezés különböző módozataira.

A grillsütők és a helykiválasztás kapcsolata

Ha még nem volt Önnek korábban, akkor a kerti grilleszköz típusának kiválasztásához először is meg kell látogatnia egy komplett kínálatot felvonultató webáruházat, mint amilyen a BestMarkt kerti grillsütő termékválasztéka, majd ezt követően alaposan át kell gondolni számos szempontot.

Érdekes módon a grillsütő típusa mellett ugyanolyan fontosságú, hogy a végleges helyét kitaláljuk kezdésként, ugyanis ez nagymértékben kihat arra, hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat.

Bármelyik fajtára esik is a választásunk, a grillsütő helyének mindig egy szilárd, egyenletes talajnak kell lennie, hiszen vagy tűzzel, vagy árammal vagy éghető anyagokkal dolgozunk.

A helymeghatározáshoz kapcsolódik annak mérlegelése is, hogy egész évben ugyanott lesz-e a készülék vagy rugalmasan szeretnénk változtatni a helyét, épp az adott összejöveteltől függően, hiszen ez esetben egy mobilabb készüléket kell beszerezni.

Faszenes, gázos vagy elektromos grillkészülékek

Sokan előnyben részesítik a faszenes változatot, hiszen a parázs felett, füstben sült ételek zamata és illata semmihez sem fogható. Ugyanakkor ez a fajta sütési mód rendkívül hosszadalmas, szakértő figyelmet és hozzáértést feltételez, így kezdőknek kevésbé ajánlott. A grillsütő teljesítményét itt főleg az határozza meg, hogy mennyi szenet teszünk a tűzre.

Sokkal népszerűbbek a gázos és elektromos változatok, hiszen gyorsabban elkészül segítségükkel az étel, és gombokkal könnyen állítható a kívánt erősség. Az ilyen típusú készülékek kiválasztásánál javasolt megnézni a maximális teljesítmény értékét is. Lehet, hogy ezek a készülékek magasabb beszerzési áron érhetők el, de cserébe hosszú távon meg fogja érni. Azoknak is javasolt a gázos vagy elektromos változat, akik nem szeretik a füstszagot.

Kiegészítő grilleszközök

A grillrács alapvető tartozéka minden grillsütőnek, alapanyaga rozsdamentes acél vagy nikkelezett acél kell, hogy legyen, hogy ne rozsdásodjon, különben később új rácsot kell vásárolnia. Azért is fontos megfelelően kiválasztani ezt az eszközt, mert a jó rács megtartja a hőt, de egyúttal nem enged semmilyen mérgező vagy más, kellemetlen ízű anyagot az ételbe.

Szintén elengedhetetlen kelléke a grillezésnek a zsírt vagy olajat összegyűjtő csepegtető tálca. Ajánlatos a grillkesztyű, netán kötény beszerzése és megfelelő húsfogó kellékek megvásárlása. A húsok vagy zöldségek vágására lehetőleg külön deszkát használjunk és nem árt, ha a grillsütőhöz tartoznak polcok, netán szekrény is, ahová mindent elpakolhatunk.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)