Milyen takarítóeszközök közül választhatunk manapság?

A takarítóeszközök között is vannak alapvető, professzionális, sőt még innovatív eszközök is. Hogy melyik csoportba mik tartoznak, és hogy ezeket mikor, illetve miért érdemes választani, az kiderül a lenti cikkünkből.

Széles a választék

Az Alpha-Dent-Higiénia Kft. takarítóeszközeit böngészve jól látható, milyen szerteágazó a kínálat ezen a területen. Az egyszerű felmosófejektől kezdve egészen a professzionális padlótisztítókig elég széles a skála. Vannak háztartásba, illetve ipari környezetbe, például élelmiszeriparba szánt eszközök is.

Alapvető háztartási takarítóeszközök

Egy takarítás során számos különböző feladatot kell ellátni. Ennek megfelelően szerteágazó azon eszközök sora is, melyeket ezen feladatok ellátása során használunk. Minden részfeladathoz vannak olyan kellékek, melyek speciálisan ahhoz lettek tervezve, hogy azt a leghatékonyabban lehessen elvégezni.

Nem azonos az eszközigény a különböző felületek tisztán tartása során, legyen az üvegfelület, fal vagy például padló. Ablakoknál szükségünk lesz lehúzóra és ablakvizezőre is, hogy gyorsan és hatékonyan el tudjuk végezni a felület tisztítását.

Padlóknál szükségünk lehet nagyobb sörtevastagságú seprűre, valamint felmosóra is. A szaniterekhez, konyhai felületekhez pedig szivacsok, kefék és kendők fognak kelleni.

Mik azok a professzionális takarítóeszközök?

A háztartási eszközöknél magasabb anyagminőséggel rendelkező darabokról van szó, melyeket jellemzően nagyobb felületek rendszeres takarításához használnak. Úgy tervezték őket, hogy bírják a fokozott, gyakorlatilag folyamatos igénybevételt.

Ilyenek például a takarítókocsik, vagy más néven felmosókocsik, melyek extrán jól felszereltek. Ezek kiváló választást jelentenek az intézményekbe (például iskolákba, önkormányzatokhoz vagy az egészségügyi intézményekbe). Jellemzően két vödörrel rendelkeznek, hogy mindig legyen kéznél tiszta víz. De a felmosás mellett vannak rajtuk különböző tisztítószerek, kendők, kefék és szivacsok is.

A profi takarítókocsikon szemeteszsák és szennyeszsák is van a nyéltartó mellett. Az egész szerkezet mozgathatóságáról pedig a kerekei gondoskodnak. Az igazán professzionális módon felszerelt eszközökön van széles tolóseprű, lapos felmosó mop a padlóhoz, ablakvizező és -lehúzó az ablakokhoz, valamint a felülettisztításhoz mikroszálas kendő, a szaniterhez pedig szivacsok is.

A termékkínálat itt még nem áll meg, ugyanis vannak ezeken felül is olyan speciális eszközök, mint a padlótisztító pad-ek vagy a portalanító és egyéb speciális kefék.

A takarítóeszközök között vannak innovatív megoldások is

Ilyen volt például a csavarókosaras felmosóvödör is, melyet immár újabb innovatív megoldással tudunk helyettesíteni, a forgófejes és lapos felmosóval, melyek használata nemcsak könnyebb, de hatékonyabb is egyúttal.

Érdemes mindig az igényeinknek, az elvégzendő feladatnak megfelelően választani a különböző takarítóeszközök közül.

Hirdetés (X)