Mi kell a legkisebbeknek? Állítsd össze időben az óvodai kezdőcsomagot!

Ahogy véget ér a nyár, kezdődik az óvoda. A most ovit kezdőknek és a már öreg ovisoknak egyaránt szükséges az óvodakezdéshez különböző dolgokat bevinni az oviba, amelyek kellenek a napi feladatok elvégzéséhez. Minden óvoda meghatározza, melyek azok a dolgok, amiket biztosítani kell a szülőknek, általában a következőkre van szükségük a gyerekeknek:

Ágynemű

Az oviban a délutáni alváshoz szükség van ágyneműhuzatra, de van ahol ágyneműt, paplant, párnát és lepedőt is kérnek. Olyan is előfordul, hogy csak polár plédet és egy párnát kell vinni az ebéd utáni alváshoz. Bármelyik változatot kérik is a lényeg, hogy olyat küldjünk a gyerekkel amiben szívesen aludna.

Ovis zsák

Ovis zsákot olyan intézményekben kérnek általában, ahol nincs a gyerekeknek saját öltöző szekrényük. Az ovis zsák legyen a kisgyerek számára jól felismerhető, legyen rajta az óvodai jele, és legyen praktikus, mert a gyerek minden holmiját ebben fogja tárolni. Az oviszsákok vállfára akasztható, jellemzően egy nagy rekeszből álló tároló, kisebb zsebek segítenek a dolgok elosztásában, nem kell ömlesztve tárolni a holmit.

Tornazsák

A legtöbb óvodába kérnek torna felszerelést, amit egy tornazsákban kell tartani. A tornazsák tartalma rövidnadrág, póló, tornacipő szokott lenni.

Tisztasági csomag

Óvodánként változhat a tartalma, de általában mindenhol kérnek pici törölközőt, fésűt, fogkefét, fogkrémet, van ahol wc papírt, papírzsebkendőt, és szappant is kell bevinni, lányoknál hajgumit és hajcsatot is kérnek a szülőktől.

Ruházat

A váltóruha alapfelszerelés az oviban, hiszen az olyan korú gyerekek többször is át kell, hogy öltözzenek naponta ha valami éri a ruhájukat. A benti cipő az egyik legfontosabb eleme az öltözködésnek, a gyerekek az épületen belül hordják. Jó ha kényelmes, tartja a lábat és nem túl meleg, például a nyári szandál teljesen megfelelő, hiszen egész nap a gyerek lábán van.

Az őszi időszakban egy vízhatlan guminadrágot, esőkabátot és gumicsizmát is érdemes bevinni az óvodába, hogy az esős, nyirkos időben is játszhasson a gyerekünk, míg a téli időszakban a bundás cipőről és a bélelt anorákról sem szabad megfeledkezni.

Természetesen minden óvoda más és más, így lehetséges, hogy míg egyiknél a gyümölcsöt is tőlünk kérik, másiknál szinte semmit sem kell vinni. Óvodás ágynemű webáruház elérhetősége interneten is elérhető, így egy helyről, kényelmesen szerezhetjük be a szükséges dolgokat.

Összegezve

Az első óvodai napon nem csak a gyermekünket, hanem az óvodai élethez szükséges holmijait is magunkkal kell vinnünk. Ahhoz, hogy zavartalan legyen az óvodában eltöltött idő, szükség van ovis zsákra, amiben a gyermek a  holmijait tárolja, ágyneműre a délutáni alváshoz, tisztasági csomagra, tornazsákra és benne a tornafelszerelésre, valamint benti cipőre és váltó ruhára, hogy minden adott legyen az óvodai tartózkodáshoz.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)