Mennyire kemény a szálkásító étrend és edzés?

Sokak álma az, hogy elégedetten tudjanak a tükörbe nézni, és olyan alakkal lássák magukat, mely büszkeséggel tölti el őket, és az önbizalmuk is megnő majd. Fontos, hogy ne csak az étrendünkre figyeljünk oda, de a rendszeres mozgást is iktassuk be az életünkbe.

Nem mindegy azonban, milyen célt tűzünk ki maguk elé! Karcsúak szeretnénk lenni vagy szálkásítani akarunk, hiszen nem ugyan az a kettő. Annál, aki az utóbbit szeretné elérni, biztos felmerül a kérdés, mennyire kemény a szálkásító étrend és edzés?

Mi a különbség a szálkásítás és a karcsúság között?

Röviden megfogalmazva talán érdemes úgy kezdeni erre a kérdésre a választ, hogy a testzsír százalékot nézzünk meg. Egy vékony test körülbelül 9- 12% zsírt tartalmaz, mely éppen optimális állapotnak tekinthető az egészség szempontjából. A szálkásítás során ez az érték lecsökken körülbelül 4- 7%-ra.

Szálkásítás alatt az elsődleges cél az izomtömeg megtartása úgy, hogy közben zsírt vesztünk. Ez egy kezdő számára nehéz feladat, éppen ezért érdemes tájékozódni az edzések előtt és hozzáértőktől segítséget kérni.

Mennyire kemény a szálkásító étrend és edzés?

Szákásítás alatt a korábban szépen felépített izmokat akarjuk szemmel láthatóvá tenni úgy, hogy csak zsírt vesztünk, izmot nem. Ez pedig egy hosszú és kemény folyamat! Ezért is számít haladó edzésnek a szálkásítás. Olyan edzést kell folytatni, mellyel el tudjuk érni, hogy a szervezet valóban a zsírt mozgósítsa és ne pedig az előzőleg felépített izomzatot.

A szálkásító étrend során célszerű fehérjében gazdag ételeket választani, melyek 20-30 gramm zsírnál többet nem tartalmaznak. Az olyan élelmiszereket, amik finomított cukrot tartalmaznak, teljesen ki kell iktatni az életünkből.

Bátran kérj segítséget a szálkásító étrend és edzés tekintetében!

A tökéletes eredményt csak akkor fogod elérni, ha a megfelelő edzésformákat végezd egy jól összeállított diétával. A szálkásító étrend és edzés tekintetében éppen ezért élszerű olyan emberektől segítséget kérni, akik valóban otthon vannak ebben a témában, és hasznos tanácsokkal látnak el.

Érdemes a fenti linkről elérhető Intenset oldalát is megnézned akkor, ha te is szálkásítani szeretnél már elsősorban, hiszen itt körültekintően tudsz majd informálódni ebben a témában.

Nem könnyű feladat elé nézel, de megéri!

Egy kemény a szálkásító étrend és edzés nem nevezhető sétagaloppnak, erre pedig érdemes felkészülni nem csak testileg, de lelkileg is. Bizonyára lesznek nehezebb napok, amikor úgy érzed elég volt. Nem véletlen mondják, hogy ez már tényleg csak haladóknak való.

Abban az esetben, ha jó alappal rendelkezel, körültekintően jársz el mind az edzést, mind pedig az étkezést illetően, és a kellő hit, valamint akart is meg van benned, egész biztos el fogod érni a célodat! Első lépésként bátran merj segítséget kérni!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)