Melyik ablaknyílás a legpraktikusabb és miért?

Az ablaknyitási rendszerek meglehetősen változatosak, ezért a műanyag ablak kiválasztásakor nem csak a tervezési jellemzőkre, hanem a funkcionalitására is figyelnie kell. Mérje fel, hogy van-e elég szabad hely egy-egy ablak kinyitásához, mekkora az ablaknyílás szélessége, ha gyakran szükséges a helyiség szellőztetése.

Az ablaknyílás típusa fontos szerepet játszik az üzemeltetésben, ezért jó tudni, hogy milyen típusú rendszert használhatunk attól függően, hogy melyik helyiségbe kívánjuk elhelyezni, és milyen konkrét igények vannak az egyes háztartási tevékenységekhez. A FOXDREAM ablakok elhelyezésének megfelelő konfigurációja jelentősen hozzájárul a kényelemhez és hatékonysághoz.

Dupla üvegezésű ablakok legnépszerűbb nyitható típusai

Fix ablakok

Nem nyíló, fix helyzetbe szerelt és nem manőverezhető ablakszerkezetek. Fő céljuk, hogy fényt engedjenek be a helyiségbe, és megtartsák a hőt a házban. Előnyük, hogy nagy méretűek és természetesebb megvilágítást biztosítanak a nagyvonalú üvegezett terek kialakításával. Ezt az ablaktípust a belső lépcsők melletti térben használják, vagy olyan területeken, ahol mindkét irányban le kell zárni a hozzáférést az adott helyiséghez.

Csuklós nyitható ablakok

Az ilyen nyitási mechanizmusú PVC ablakrendszerek hasonlóak a hagyományos fa ablakokhoz, azaz csak egy nyitási helyzetük van – vízszintesen. Ez a fajta nyílás olyan vasalatokkal valósul meg, amelyek biztosítják az ablakelemek zökkenőmentes elfordulását és tömítését.

Az ilyen típusú ablakokat erkélyajtókra, fürdőszoba ablakokra, konyhákra szerelik, ahol gyors és hatékony szellőzést kell biztosítani a penészképződés elkerülése, a pára és a kellemetlen szagok eltávolítása érdekében.

Függőleges nyílással rendelkező ablakok

Az ablakot csak egy módon lehet kinyitni – téli szellőztetéssel, csak a szárny felső része válik le. Az ilyen típusú ablakokat általában irodákban és adminisztratív helyiségekben, illetve garázsban vagy alagsorban helyezik el. Így a szárny néhány centiméterrel távolodik az asztalosszerkezet felső részétől. Szellőztetheti a helyiséget a hideg és esős évszakban anélkül, hogy aggódna a házba jutó víz miatt.

Ablakok billenthető nyílással

Két pozícióban nyílik: vízszintesen és függőlegesen. A PVC ablaknyitó mechanizmusok egyik legnépszerűbb típusa, lehetővé teszi a helyiség szabályozott szellőzését. Nyugodtan távozhat otthonról, a felső részen néhány milliméteres nyílás, kívülről nem észrevehető, de biztosítja az optimális páratartalmat és a kiváló szellőzést.

Az ablaknyílás-típusok sokfélesége lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa otthona számára az ideális lehetőséget. A típus megválasztásánál mindig figyeljen három alapvető kritériumra: könnyű használhatóság, funkcionalitás és dekoratív elem!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)