Legyen mindig finom meleg a víz a medencében

Ma már nem kell nagyon messzire utazni ahhoz, hogy ugyanolyan intenzitású napfürdőt élvezhessünk, mint a mediterrán országokban lakók. Egyre hamarabb köszöntenek ránk a kellemesen meleg napok, és gyakran szép hosszú a nyárutó is. Ám azért vannak kicsit hűvösebb időszakok még nyáron is, amikor a kerti medencében kicsit vagy nagyon is lehűlhet a víz.

Szerencsére a napenergiás medencefűtés segíthet, hogy gyorsabban lehessen ismét kellemes hőmérsékletűre melegíteni azt.

Energiát és pénzt spórol, kíméli a környezetet

A Medence Óriás szolár medencefűtési rendszereket kínál, amelyek segítségével igen egyszerűen lehet kellemesen langyos vagy még melegebb vizet “varázsolni” a szabadban felállított medencében. Az INTEX SolarMat napenergiás medencefűtési rendszert pont erre találták ki.

Ha ilyet használsz, akkor mintegy 3-5 fokkal is megnövelheted a vízhőmérsékletet. Nem kell hozzá áram, így még a környezetet sem terheled meg ezzel, s nem is kell extra kiadással sem számolnod. Persze ehhez az kell, hogy a nap folyamán 8-10 órán át süssön a nap, és a medence mellett legyen egy kis szabad terület.

Az INTEX SolarMat napenergiás medencefűtési rendszer telepítése egyáltalán nem igényel hatalmas szaktudást. A panelt vagy a paneleket csupán a medence meglévő szűrőrendszeréhez kell csatlakoztatni a vele vagy velük együtt szállított tartozékokkal, ami a 32 mm-es tömlőt és adaptert, a gégecsövet és a bypass szelepet jelenti.

Dolce vita a saját kertedben

Az INTEX SolarMat panelekben az is nagyon szuper, hogy akár 20.000 literes medencékhez is használhatók, hiszen egymással több panelt is össze lehet kötni könnyedén. Ahogy növekszik a medence átmérője, úgy kell párhuzamosan több szolár vízmelegítőt sorba kötni, hogy a megkívánt eredményt, azaz a megfelelő vízmelegítő teljesítményt el lehessen érni.

Gondold csak el, hogy mennyire kellemes, amikor a napfürdőzést követően nem kicsit hűvösebb vízbe kell bemenned, hanem kellemesen langyos hullámok ölelnek körbe. Szinte már teljesen olyan, mintha tényleg egy mediterrán luxushotel medencéjében lebegnél, pedig a saját kertedből ki sem kell ehhez tenned a lábad.

Nem túl nagy, de hatalmas a teljesítménye

Ez a remek szolár medencefűtési megoldás egyre népszerűbb a medencetulajdonosok körében. Nem is csoda, hiszen egy INTEX SolarMat panel nem igazán vesz el hatalmas szabad területet a kertből, mert a mérete csak 1,2 m x 1,2 m.

Persze minden esetben azon a területen, ahol majd a végleges helye lesz, érdemes nagyon alapos ellenőrzést tartani, nehogy valami éles kő, tárgy vagy bármi hasonló miatt megsérülhessen a panel. Ajánlott még alaposan takarítani is, nehogy majd valami rothadásnak indulhasson a termék alatt és megzavarhassa a kellemes nyugalmat és a tökéletes napfürdőzést és medencézést.

Ha kellemesebbé szeretnéd tenni a nyári napokat, akkor a Medence Óriás szuper termékeivel ezt könnyen elérheted.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)