Leggyakoribb állapotok, amelyek fizioterápiával is gyógyíthatóak

A fizioterápia fizikai ágenseken, például mágneses hullámokon vagy elektromos áramokon alapuló terápiás eljárások összessége, amelyeket fizikai helyreállítás céljából használnak. Alkalmazásával természetes úton, gyógyszerek elkerülése által van lehetőséged a gyógyulásra, csak élned kell annak előnyeivel!

Mi az a fizioterápia?

A fizioterápia az ízületek, a csontrendszer, az izomrendszer, a légutak, az agy, a szív vagy az idegrendszer szintjén jelentkező problémák sorozatát kezeli és előzi meg. A gyógytornát alkotó eljárások segítenek elkerülni a sebészeti beavatkozásokat, enyhítik a fájdalmat és csökkentik az állapot kialakulásának kockázatát.

A https://obuda.mozgasklinika.hu/gyogytorna linken keresztül további hasznos információk birtokába juthatsz, amely segíthet meghozni a döntést, hogy mikor jött el az ideje felkeresned egy terapeutát!

Gyakori állapotok, amelyeket a fizioterápia enyhít és/vagy teljesen megszüntet!

Izomfájdalom

A leggyakoribb izomfájdalom a háttájékon jelentkezik, és egyre több embert érint a rendszeres ülő életmód miatt, fizikai aktivitás hiányában. A fizioterápia viszont megszünteti a fájdalmat, serkenti a vérkeringést és csökkenti a hát megerőltetésének kockázatát. A gyógymasszázs fizioterápiás eljárásokkal kombinálva hatékony eredménnyel jár a hátfájás kezelésében.

Fizikai sérülések

A hétköznapi erőkifejtés vagy sporttevékenység során fellépő testi sérülések okozta fájdalom gyógytorna segítségével is nagyszerűen csökkenthető. Egy terapeuta speciális eljárásokkal segíti a sérülés utáni gyógyulást, visszaterelve a mozgástartományt a helyes mederbe.

Reumás betegségek

A krónikus gyulladásos betegségek, mint például a gonartrózis, a reumás ízületi gyulladás, a lupus erythematosus vagy a fibromyalgia olyan állapotok, amelyek fizioterápiás eljárásokkal javíthatók vagy kezelhetők.

Mozgásszervi megbetegedések

Kezdve a gerinc betegségeitől, mint a porckorongsérv, gerincferdülés vagy kyphosis (hanyagtartás), a mozgásszervi megbetegedések mindegyike javítható gyógytorna segítségével. A konkrét eljárások az állapotot stagnálhatják, javíthatják vagy kezelhetik, annak súlyosságától, de attól is, hogy a beteg milyen szigorúsággal tartja tiszteletben a szakember utasításait a kezelés során és után.

Műtét utáni rehabilitáció

Ha a műtét nem kerülhető el, a műtét utáni gyors felépülés érdekében fizioterápiát is alkalmazhatunk. Sőt, legyen szó törésről vagy sérvről, a speciális eljárások felgyorsítják a gyógyulási folyamatot.

Neurológiai állapotok

Sokan nem tudják, de az olyan állapotok, mint a parézis, neuropátiák vagy idegsérülések szintén kezelhetőek fizioterápiás eljárások segítségével.

Raynaud-szindróma

Ez a szindróma a végtagok vérkeringési zavaraiban nyilvánul meg, különösen a hideg hatására vagy pszichés állapotok következtében. Az ujjakban lévő artériák összeszűkülnek, amit a fizioterápiás eljárások hatékonyan tudnak enyhíteni, például közepes frekvenciájú áramok segítségével.

Az alábbi állapotok – és nemcsak – kezelése igen hatékonynak bizonyult a fizioterápia alkalmazásával. Legnagyobb előnye nemcsak abban rejlik, hogy a teljesen okot feltárja és megszüntetni, hanem abban is, hogy természetes hatásokkal küzd a mozgásszervi betegségekkel szemben.

Legyen szó ízületi-, vagy izompanaszokról, sportsérülésről vagy artrózisról, egy szakképzett fizioterapeuta segíteni tud a betegség teljes megszüntetésében!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)