Laptopok iskolakezdéshez. Milyet érdemes választani?

Az iskolakezdéssel egyre többen vásárolnak laptopot, mert szükség lesz rá az iskolai feladatok elvégzéséhez. A következő iskolai alkalomra történő, megfelelő felkészüléshez, megfelelő tudású darabra van szükség, amit nem is egyszerű kiválasztani.

Ha nem vagyunk jártasak a számítógép vásárlásban kérjünk segítséget hozzáértőktől vagy az internet segítségével próbáljunk meg minél többet megtudni a laptopokról. Nem kell mindjárt az első darabot megvásárolni, inkább nézzünk körül több helyen is, természetesen jó ha tudjuk milyen darabot szeretnénk vásárolni.

Milyen tudású darabra van szükségünk?

A laptop kínálat hatalmas, ebből választani körültekintően érdemes. Más igényei vannak az általános iskolásnak és más a középiskolásnak, az egyetemistákról már nem is beszélve. Egy kis felkészüléssel sokat meg lehet spórolni, hiszen nem kell a legdrágábbat megvenni a kisiskolásoknak, elég egy középkategóriás gép is, bár a középiskolásoknak jól jön egy kicsit komolyabb gép, a drágábbat az egyetemisták igénylik inkább.

Nem biztos, hogy jó a legolcsóbbat beszerezni

Amikor az iskola kezdődik, mindenre egyszerre van szükség, ami jelentősen megterheli a családi költségvetést, ezért általában igyekszünk a lehető legolcsóbban hozzájutni egy laptophoz. Ez nem minden esetben célszerű, hiszen kis utánajárással ugyanannyi pénzért sokkal jobb gépet is lehet vásárolni, ha egy kicsit ismerjük a gépeket.

Azt ugyan senki nem ajánlja, hogy százezer forint alatti gépet vegyen egy diáknak, mert az bizony nem fogja bírni a strapát. Ha pótolni kell valamilyen alkatrészt, a javítások bizony nagyobb összeget is elvihetnek.

Komolyabb gépre van szükség?

Vannak, akik azt gondolják, hogy inkább beruháznak egy komolyabb gépbe, mint minden évben újat vegyenek, inkább egy üzleti gépet választanak, az hosszú ideig bírja a terhelést.

Az üzleti laptop valóban remek megoldás lehet, főként, ha sikerül egy felújított változatra szert tenni. A nagyobb cégek pár év használat után lecserélik a gépeiket modellfrissítés miatt, de ezek a gépek még pár évesen is többet bírnak, mint az új, olcsóbb modellek. Általában megtisztítják, majd frissítik őket és így jóval alacsonyabb áron kerülnek a piacra mint a tényleges értékük.

Akár új, akár felújított üzleti gépet szerzünk be előbb-utóbb az akkumulátorát ki kell cserélni. A laptophoz való akkumulátorok nem csak a boltokban, hanem online is megvásárolhatóak, a laptop akkumulátor ára webáruházban megtekinthető és ki is választható a megfelelő méretű.

Összegezve

Napjainkban már nemcsak füzetre és rajz felszerelésre van szükség az iskolakezdéshez, hanem egy laptop is elengedhetetlen felszerelés. Azonban nem egyszerű megtalálni a megfelelőt, ha nem vagyunk jártasak a témában. A kínálat hatalmas azonban tájékozódás utáni vásárlással sokat meg lehet spórolni, főleg ha így nincs szükség új kiegészítők pótlására.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)