Konyha csempézés házilag profi termékekkel

A konyha csempézés házilag korántsem annyira bonyolult, mint elsőre gondolná, főleg akkor, ha olyan prémium termékekkel történik a csempék alakítása, mint a gyémánt lyukfúró és vágókorong. Gyakran azon szokott elcsúszni a kivitelezés, hogy nem állnak rendelkezésre a megfelelő eszközök.

A természetes kövekből, például gránitból, márványból és bazaltból készült újgenerációs csempék esetében a hatékony vágás, lyukfúrás egyedül prémium kategóriás gyémántszerszámokkal végezhető el. Egy konyha burkolása során gyakran több lyukat kell készíteni a konnektorok, kapcsolók, lefolyók és szerelvények részére.

Nagy szerencse, hogy ezeket már egyetlen menetben, akár a falon, a rögzített burkolólapokon is kifúrhatja minden gond nélkül. Lássuk ennek a menetét!

A konyha csempézés házilag lehetetlen gyémánt korong nélkül

A burkolólapok lerakása voltaképpen egy teljesen standard folyamat. A felületek előkészítése után jöhet a ragasztó bekeverése, majd a lapok fektetése. Mielőtt azonban nagy lendülettel nekivágna ennek, érdemes a lapkiosztást elvégeznie. Sosem lehet egész darabbal indítani a faltól a lerakást, és itt máris előtérbe kerül a gyémánt korong bevetése.

A különösen kemény és vastagabb anyagoknál a kézi vágóeszközök nem alkalmazhatók sikerrel, valamint ezek amúgy sem ideálisak a sarkoknál való bonyolultabb illesztések kiképzésére. Az olyan gyémánt vágó- és csiszolókorong, mint például a TLS VACUUM, kimondottan többfunkciós használatra született meg.

A vágást követően azonnal elvégezhető vele az élek csiszolása, minden nehézség nélkül. Az így formázott csempék pedig már illeszthetők is be a helyükre. De mi a helyzet a lyukfúrással?

A gyémánt lyukfúró a profi munkavégzés záloga

Történjen a lapok lyukasztása még a felrakás előtt vagy azt követően, a gyémánt lyukfúró mindkét esetben gyors és precíz megoldást kínál erre. Amikor a konyha csempézés házilag történik, akkor nem túlzás azt állítani, hogy ez az egyik legbonyolultabb feladat.

Ha egy csempe még a felrakás előtt sérül meg, az nem okoz akkora problémát, mert könnyen lehet cserélni, de amikor már a falon, a rögzített csempén történik a lyukasztás, úgy fontos, hogy az ne repedjen, törjön el. A gyémánt lyukfúró kínálatban kaphatók vizes és száraz körülmények között használható kivitelek.

A TLS MONSTER lézerhegesztett szegmenses gyémánt lyukfúró például kifejezetten jó választás, ha agresszív feladatvégzésre van szüksége. Az ezt segítő turbó szegmenssel is el van látva, ami nagyban növeli a hatékonyságát. Amennyiben tehát falon kell fúrást készítenie olyan kemény anyag esetében, mint a gránit vagy márvány, akkor ezzel kiváló eredményt érhet el.

A hatékony konyha csempézés a részletekben rejlik

Legyen az gyémánt korong vagy éppen gyémánt lyukfúró, amit beszerezni készül, ne érje be kevesebbel, mint a kimagasló minőséggel! Amennyiben a sarkakat gérben (45 fokos szögben vágva) készül kialakítani és úgy összeilleszteni, akkor a TLS vágó és csiszolókorongjaival fog tudni hatékonyan boldogulni.

A megfelelő eszköz birtokában olyan profi munkát végezhet kezdőként, amit még a szakemberek is megirigyelnek. Tegyen azért, hogy a maximumot hozza ki a konyha csempézéséből, hiszen a végeredmény hosszú évekre szól!

Kép forrása: Burkolatszintezo.hu

Hirdetés (X)