Kész függöny vásárlása egyszerűen

Vannak olyan országok és vidékek, ahol nem divat a függöny, de azért valljuk be, sokkal barátságosabb az ablak, ha van rajta egy csinos kis ruhadarab. Otthonosabb érzetet kelt, kellemes, bensőséges hangulatot áraszt és nem utolsó sorban praktikus funkciókat is betölt.

Vásárolható kész függöny is, ha nem szeretnénk arra várni, míg méretre szabják nekünk, illetve abban az esetben, ha az ablakaink szabvány méretűek, amelyekre kapható méretre vágva a textil. Vagy vehetünk méterben is függönyt, amit akkorára vágnak nekünk, amekkorára szükségünk van.

Milyen funkciót tölt be a függöny?

A függöny kiválasztásánál azt kell átgondolnunk, hogy sötétíteni vagy árnyékolni szeretnénk, vagy esetleg csak dekorációnak használjuk. Az utóbbi esetben a fényáteresztő függönyök között kell keresnünk a megfelelőt.

Az árnyékolásnál és a sötétítésnél vegyük figyelembe, hogyan esik be a fény a helyiségbe a különböző napszakokban. Ennek ismeretében tudjuk eldönteni, hogy mennyi fényt szeretnénk beengedi adott szobába, és az alapján választhatunk függönyt.

Ha csak árnyékolni szeretnénk, akkor jó a világosabb színű, lazább szövésű anyag, de sötétítéshez alkalmasabbak a sűrűbb szövésű textilek, amelyeknek a színe is sötétebb. Gondoljuk meg alaposan, hogy mi a cél, mert ennek függvényében lesz a lakásunk maximálisan kényelmes.

Hogyan választunk függönyt?

A függöny akkor lesz igazán dekoratív dísze a lakásnak, ha harmonizál a bútorokkal, a szőnyeggel, a lakberendezési tárgyakkal és a többi szövettel. Színben és stílusban egyaránt passzoló függönyöket válasszunk, amelyek emelik az összkép színvonalát is, ha ügyesen választunk.

Emellett fontos az is, hogy az ablakhoz megfelelő legyen a mérete is, hiszen nem mutat jól, ha túl kicsi, de akkor sem, ha túlságosan lelóg. Szánjunk időt a pontos méretvételre, hiszen ezen múlik a végeredmény sikere.

A függöny méretének kiszámítása

Mindig a karnist mérjük meg és ne az ablakot, mivel erre tesszük fel a függönyt, ehhez kell igazodnia. A hosszúsága és a szélessége is fontos. Érjen véget a függöny a padló felett 5 cm-rel, ne érjen le teljesen, mert az nem szép és nem is praktikus. Ha fűtőtest is van az ablak alatt, akkor hagyjunk 10 cm-t is.

Ezután mérjük le a karnis hosszát és a kapott számot szorozzuk meg legalább 1,5-tel, de ha még hullámzóbb függönyt akarunk látni az ablakon, akkor akár 2-vel is megszorozhatjuk. Ez lesz a függöny szélessége.

Vásárlás online

Ma már nem feltétlenül szükséges személyesen vásárolnunk, elmenni az üzletbe, várakozni, körbejárni, tanácsokat kérni. Dugóba sem kerülünk, nem kell parkolóhelyet keresni és fogyasztani az üzemanyagot. A Szőnyeg textil webáruház egyszerűen kezelhető felülete bárki számára könnyen elérhető, és a rendelés folyamata sem bonyolult.

A termékekről szerezhetünk információkat az oldalon, csak el kell olvasni ezeket. A vásárlás legegyszerűbb módja az online rendelés, mert ki se kell tenni a lábunkat otthonról, mégis maximálisan kiszolgálnak minket.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)