Karácsonyi ajándék ötletek a kreativitást kedvelőknek

A karácsonyi időszak közeledtével egyre többeket foglalkoztat az, hogy vajon idén mivel rukkoljanak elő, ha az ajándékozásra kerül sor. Az ünnepek és a meghitt családi hangulat időszaka ez, amikor szeretteinknek valamilyen emlékezetes meglepetést keresünk.

Gondosan kiválasztott ajándék a szülőknek, a nagyszülőknek, a testvéreknek és a távolabbi rokonoknak is. Szinte küldetésként tekintünk a dologra és már jóval az ünnepek előtt elkezdjük a beszerző körutakat.

Gondoljuk azonban át, hogy nem lenne-e jobb egy kreatív, általunk elkészített ajándékot átnyújtani? A boltokban készen megvásárolható termékek nem tudnak akkora örömet okozni, mint például egy kisgyerek által készített ajándék a nagyszülőknek.

Nézzünk meg pár kreatív ajándékötletet, amivel biztosan nagy meglepetését okozhatunk. Ezek az ajándékok biztosan hűen tükrözik majd, hogy időt és energiát fektettünk az elkészítésébe és szívünket, valamint lelkünket is beleadtuk.

Karácsonyi fenyődísz egy különleges családi fotóval

Vásároljunk a hobbi boltok bármelyikében egy műanyag gömböt és válasszunk ki egy különleges családi fotót. Olyan gömböt válasszunk, amelynek a közepében egy műanyag lap is található.

Amennyiben nincsen meg a fotó csak digitálisan, akkor nyomtassuk ki színesben, majd roppant egyszerűen ragasszuk rá a műanyag lapra. Máris elkészült az első személyre szóló meglepetésünk.

Készítsünk üvegbe zárt karácsonyi jelenetet a nagyszülőknek

Ez az ajándék olyan érzést fog majd kelteni, mintha egy hófedte utcán lépkednének és a karácsony meghitt pillanatai köszönnének rájuk vissza. Válasszunk ki egy öblösebb üveget, amelyet beszerezhetünk az üzletekben, de talán a háztartásban is találunk.

Nézzünk körül a régi játékok között hátha ráakadunk valamilyen karácsonyi hangulatot idéző darabra. Ez lehet egy kis műanyag karácsonyfa vagy egy rénszarvas is, esetleg egy kis télapó figura. A havat helyettesítsük vattával, ez az üveg aljába kerüljön, erre tudjuk majd elhelyezni a különféle tárgyakat.

Amennyiben semmit sem találunk, akkor legyünk kreatívak. Vegyünk elő egy kartont és alkossunk. Például kis fa pálcát fessünk be fehérre és írjuk rá, hogy „Északi sark”. Minden olyan dolgot tegyünk bele az üvegcsébe, amelynek karácsonyi hangulata van.

Mivel itt nincsenek szabályok, ezért bármilyen jelenetet megálmodhatunk és a gyerekeket is bevonhatjuk az ajándékösszeállításába.

Kézszobor készítése, hogy igazi meglepetést okozzunk

Az édesanyák, az édesapák és még a nagyszülők is szeretik azokat az emlékeket, amelyek a gyerekekhez kötődnek. A kézszobor tökéletes lesz, hiszen vagy szettben ajándékozzuk oda és együtt elkészítik a kicsikkel, vagy mi magunk készítjük el például az unoka kézszobrát.

Ezek a készletek mindent tartalmaznak, ami szükséges, ezért külön nem kell beszereznünk semmit sem. Az ÉnSzobrom kínálatában csak ilyen szetteket találhatunk, így bátran válasszuk ki azt, amelyik számunkra szimpatikus. 1 szobros, valamint 2 szobros egységcsomagok közül is választhatunk. A 2 szobros szettel a csöppségek talpáról és kezéről is lehet lenyomatot készíteni.

A gyerekek fejlődésének nyomon követése sokat jelent a szülőknek és még sok év múlva is boldogan tekintenek a szobrokra. Távoli városban élő nagyszülőknek ennél nagyobb örömöt nem is okozhatnánk, mint egy szobor odaajándékozásával, hiszen így a kicsik minden nap ott lesznek velük.

Legyünk kreatívak és inkább mi magunk készítsünk ajándékot, hiszen az sokkal nagyobb értékkel bír! Számtalan ötletet találhatunk az interneten, amelyek sok segítséget nyújthatnak. Törekedjünk arra, hogy már a karácsonyt megelőző időszakra minden szükséges alapanyagot beszerezzünk!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)