Hogyan zajlik egy költöztetés a fővárosban?

Sokakban felmerül a kérdés, amikor költözésre kerül a sor, hogy hogyan fog ez az egész folyamat lezajlani, mennyi ideig tart, hogyan kell rá előkészülni, és mikor nyilvánítja a költöztető cég késznek a munkát. Jó, ha tudjuk előre, hogy mire számíthatunk, mik azok a feladatok, melyek beletartoznak a díjba és melyek, amiket plusz szolgáltatásként vehetünk igénybe.

Minden kérdést előre tisztázni kell!

Érdemes minél hamarabb árajánlatokat kérni és kiválasztani a számunkra megfelelő céget. A Promove a költöztetés árak tekintetében az óradíjas változatot választotta, ez ugyanis egyszerűen tervezhető, könnyen kiszámítható mind a megrendelő, mind pedig a megbízó számára.

Tudni kell azt is, hogy a legjobb cégek plusz szolgáltatásokat is biztosítanak, melyeket felár ellenében, vagy óradíj esetében a költözés folyamán az időt számolva lehet megtervezni.

Milyen plusz szolgáltatásokra számíthatunk?

Ha szükség van rá, akkor már a dobozolást is rá lehet bízni a költöztetőkre, így előkészületekre sem lesz szükség, ami nagy segítség, ha a megbízó külföldön van, nagyon elfoglalt, esetleg egészségi állapota miatt nem tudja megcsinálni ezt a feladatot.

A bútorok lapra szerelése, a műszaki cikkek védőfóliázása szintén olyan feladat, amit érdemes rábízni a költöztetőkre, hiszen a sok éves tapasztalat és a rutin következtében sokkal gyorsabban és profibban fogják elvégezni ezt a munkát.

Amikor eljön a költözés napja

Ha olyan helyen lakunk, ahol nehéz parkolni, akkor a költöztető autó megérkezése előtt le kell foglalni egy parkolóhelyet, lehetőleg az ajtóhoz minél közelebb. Ezzel költséget és fizikai erőt is megtakaríthatunk, hiszen nem kell a szállító embereknek messzire vinniük a bútorokat, dobozokat, így hamarabb végeznek.

A sofőr telefonon jelzi, hogy megérkeztek, ekkor be kell engedni őket, hogy elkezdhessék a munkát. A lakásban megbeszélik, hogy milyen sorrendben pakoljanak fel, melyik helyiségbe mit kell bevinni, majd elindítják az órát és megkezdődik a költözés.

A dobozolás, bútorszerelés

Abban az esetben, ha ezeket a feladatokat a szállító cég munkatársai végzik, akkor ezzel kezdik a munkát. Szétszerelik a bútorokat, bedobozolnak, védőfóliáznak, majd mindent levisznek az autóba és szabályosan rögzítik a rakományt.

Megérkezés az új lakásba

A költöztetők a lehető legoptimálisabb útvonalat választják, hogy minél hamarabb megérkezzenek a célállomásra, ha szükséges, akkor itt is legyen számukra parkolóhely foglalva. Ezután felhordják a lakásba vagy a házba a dobozokat, bútorokat, mindent abba a helyiségbe tesznek, ahová megbeszélték velük.

Ha szükséges, akkor újra összeszerelik a bútorokat, beállítják ezeket a helyükre, ezáltal a megrendelőnek sokkal könnyebb dolga lesz. Ha mindezekkel végeztek, akkor megállítják az órát, és rögzítik a költöztetés időtartamát.

A költöztető vállalkozás akár kompletten is elvégzi a munkát, ezért nem kell aggódnunk abban az esetben sem, ha nincs időnk az előkészületekre, vagy szeretnénk minél gyorsabban végezni.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)