Hogyan változtassuk meg hálószobánkat egy új ágyneművel?

Egy új ágyneműszett képes egy csapásra megváltoztatni bármely hálószoba hangulatát. Ha fel szeretnéd frissíteni a hálót, akkor minden bizonnyal ez a leggyorsabb és legpraktikusabb módja, hogy új designt csempéssz be.

Azonban van pár dolog, amire érdemes figyelni a választásnál, hogy valóban harmonikus legyen az összkép és segítse a pihenést az új ágytakaró vagy ágyneműhuzat.

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót, amit érdemes megfontolnod a választásnál. Most nézzük, hogy mik is ezek!

Milyen színű legyen az új ágynemű?

Először is keressünk egy színpalettát, amely harmonizál a hálószobánkban található bútorokkal és kiegészítőkkel. A színpaletta inspiráció készülhet a falak színéből, a díszpárnákból, vagy a szép festmények, faliképek színeiből  a falon.

Egyszerű, de hatásos megközelítés, ha egy élénk színű ágyneműt választunk, amely a szobában megtalálható lágyabb színekkel harmonizál. Például egy zöld ágytakaró remekül mutat a fehér falak mellett, de a pasztell színekkel is jól érvényesül. A tavasz közeledtével pedig üdítően friss hatást fog kölcsönözni a hálónak.

Ha már vannak párnáink vagy takaróink, amelyekhez szeretnénk a hálószobánk többi textíliáinak színét illeszteni, akkor tartsuk szem előtt ezeket a színeket az ágynemű kiválasztásakor. Például egy virágos párnához való ágynemű színeit válasszuk a virágokban található színekből.

Anyagok és textúrák a hálószobában

A különböző anyagok éppen olyan fontosak mint a textúrák. Egy könnyű és légáteresztő, mikroszálas ágynemű nyáron kellemesebb lehet, míg egy súlyosabb és bolyhosabb bársony anyag a téli hónapokban kívánatosabb.

Használjuk a szezonális ágyneműváltozatokat, hogy kényelmesen alszunk és otthonosan érezzük magunkat. A huzatok és paplanok mellett érdemes hangsúlyt fektetni a lepedőkre is. Ha könnyebb azaz tavaszi vagy nyári ágyneműt keresünk, akkor hasonló anyagból válasszunk lepedőt is.

Az anyag mellett fontos, hogy praktikus is legyen és ne gyűrődjön alattunk, ezért érdemes mindig a gumis lepedő kollekciókból kiválasztani a megfelelő színű, méretű és anyagú darabot például a Home&Style lakberendezési webáruház oldalán.

Végül, akár egy teljes ágynemű szettet választunk, akár csak néhány kiegészítőt (például egy új párnát vagy egy takarót), győződjünk meg arról, hogy az új ágynemű stílusa és színe harmonizál a szoba többi részével és kiemeli annak szépségét. Így élvezhetjük azonnal az átalakítás örömét és frissítő hatását.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)