Hogyan válassz étkezőasztalt?

Az étkezőasztal a legtöbb otthon központi bútordarabja, amely köré naponta összegyűlik a család és gyakran a barátok is közös falatozásra és jóízű beszélgetésekre.

A hétköznapokban általában csak szűk körben üljük körbe az asztalt, és sok esetben csak egy rövid étkezés erejéig, de a hétvégén ráérős reggeliknek és ebédeknek, baráti vacsoráknak adhat helyet. Éppen ezért fontos, hogy típusában, méretében, megjelenésében és stílusában a megfelelőt válasszuk.

Cikkünkben végigvesszük, milyen lehetőségeink vannak, milyen jellemzőkről kell dönteni, ha a tökéletes étkezőasztalt szeretnénk megtalálni, tarts velünk!

Étkezőasztal testre szabva

A családi étkezéseknek helyet adhat a konyha vagy az étkező, esetleg mindkettő, attól függően, mennyi hely áll rendelkezésre, illetve milyen étkezési szokásaink vannak. A jól megválasztott bútordarab vonzó, esztétikus és elegendő helyet teremt a családi és baráti étkezésekhez, válassz az igényeidnek megfelelő étkezőasztalt a Dublino Home kínálatából!

Akár a napi étkezések színvonalát és komfortját szeretnéd emelni, akár gyakran adsz vacsorát a barátoknak, üzleti ismerősöknek, stílusos és elegendő férőhellyel rendelkező asztalra lesz szükséged.

Meg kell találni az egyensúlyt a kényelem és a stílus között. Mielőtt elmélyednénk a részletekben, elengedhetetlen, hogy az adottságoknak és az igényeknek megfelelően rendezzük be az étkezés számára kijelölt helyet. Feltétlen mérjük le, mekkora hely áll rendelkezésre.

Elegendő hely mindenkinek

Óriási a választék, így nincs könnyű dolgunk, ha az étkező, a konyha berendezését szeretnénk kiválasztani, vagy minőségi cserét szeretnénk a meglévő bútorok helyett. Döntés előtt gondoljuk át, rendszerint hány fő számára és milyen étkezésekhez keresünk asztalt és székeket, illetve milyen életmódot folytatunk.

Minden esetben a jelenlegi helyzetnek, és ne a jövőbeni terveinknek megfelelően válasszunk! Ha gyakran hívunk családtagokat, barátokat, és viszonylag kis alapterülettel rendelkezünk, a különféle bővíthető asztalok lesznek megfelelőek.

A kényelmes használat érdekében legalább 20 cm legyen az egyes székek között, a székek szabad mozgatása érdekében pedig minimum 60 cm-t hagyjunk a háttámla és a legközelebbi fal között. A megfelelő távolság egyrészt megakadályozza, hogy a székek a falnak ütközzenek, másrészt tágasságot kölcsönöz az étkezőnek.

A tágas étkező titka

Az asztal formáját hangoljuk össze a helyiség alakjával, a kialakítani kívánt stílussal! Ha az otthonunk nyitott alaprajzú, a folytonosság és a tágasság érzetét lekerekített szélű étkezőasztallal biztosíthatjuk. Ez nemcsak a szoba vonalait lágyítja, hanem szabad mozgást biztosít, és barátságos légkört teremt az összejövetelekhez és a mindennapi élethez.

Ragaszkodjunk a minimális szín- és textúrpalettához, az egymást kiegészítő színek kiválasztásával harmonikus és időtálló étkezőt hozhatunk létre. Az asztal anyagát és stílusát preferenciáinkhoz és költségvetésünkhöz igazítsuk, így megtalálhatjuk a leginkább hozzánk illőt.

Hirdetés (X)