Hogyan óvhatjuk meg hagyatékainkat?

A régi tárgyak életünk fontos alkotóelemei. Részei a történelemnek, az időnek, ugyanakkor életben tartják annak a személynek az emlékét, akihez egykoron tartozott. Minden hagyaték maradandó hatással van a világra, nemzedékeken át öröklődő ajándék: pénz, vagyon vagy akár történetek formájában, ezért fontos azok megbecsülése és továbbadása.

Mit tegyünk a számunkra „fölösleges” hagyatékokkal?

Épp egy lomtalanítás közepén jár, ahol sorra kerülnek elő az örökölt régiségek, amelyekre már nincs szüksége? Természetes, hogy sajnáljuk kidobni ezeket a tárgyakat, hiszek mégiscsak fontos értékük van, de az állandó pakolgatás is idegtépő lehet. A legkézenfekvőbb megoldás a régiség felvásárlás és továbbadásban rejlik, ami által egy sokkal jobb helyre kerülhetnek a megunt, de becses tárgyak.

Sokszor fejtörést okoz, hogy mihez kezdjen a család a nagyszülőktől örökölt kanapéval, a külföldi nagybácsi antik karórájával, vagy a dédnagyi porcelán szettjével. Ezekhez a tárgyakhoz oly sok szép emlék fűződik, viszont folyamatosan foglalják a lakás hasznos tereit, és ha nincsenek használva az állapotuk is egyre romlik.

Eljött a hagyaték felbecsülésének, továbbadásának ideje!

A hagyatékoktól való megválás szakszerű és praktikus lépése a felvásárlás. Az erre a szolgáltatásra szakosodott kereskedők első sorban gondoskodnak az adott tárgy pontos felbecsüléséről, a helyes tárolásról, amit azonnali készpénz formájában kifizetnek.

Ezzel az eladó duplán jól jár: egyrészt a hagyatékok nem vésznek kárba, másrészt a pénztárcája is nem várt anyagi forráshoz jut, amely nagy segítséget jelenthet egy nehezebb időszakban.

A hagyaték, több mint egy örökség!

Fontos, hogy senki ne becsülje alá a családi örökség értékét. Bár az örökség megérhet sok pénzt, amire elsősorban a felbecsülés során derül fény, az is lehet, hogy csak szentimentális értéke van.

Kulcsfontosságú, hogy ezek a tárgyaknak a története is megmaradjon – már ha van ilyen –, hogy egy gyanútlan ember ne dobja ki a tárgyat a háztartási szeméttel együtt. Ezért feltétlenül olyan megbízható helyet kell keresni, ahol értékelik és megbecsülik!

A hagyatékok között olyan tárgyak is vannak, amelyek a családra emlékeztetnek minket, azokra, akiket nagyon szeretünk, de olyanokra is, akiket soha nem volt lehetőségünk személyesen megismerni. A hagyaték felvásárlás megbízható lehetőség, hogy új esélyt kapjanak a régiségek, továbbadva valamit a következő generáció számára.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)