Fűtés cseppfolyós gázzal – előnyök és hátrányok

A fűtési mód megválasztása kardinális kérdéskör a lakás későbbi komfortérzete és a számlák összege szempontjából. Az elérhető megoldások közül a legnépszerűbbek a szilárd tüzelésű kazánok és a gázfűtés.

A szenet már nem tekintik hatékony üzemanyagnak, sok befektetett munkát igényel a fűtés során, illetve mérgező a környezetre. Emiatt érdemes megfontolni a gázszerelést.

Gáz házfűtéshez – természetes vagy folyékony?

Azok, akik az otthoni gázrendszer telepítése mellett döntenek, két módszer közül választhatnak: csatlakozás gázvezetékekhez vagy folyékony gázpalack technológia installálása. A gázvezeték bekötése esetenként nem lehetséges, vagy nagy beruházást és bonyolult munkát igényel.

A cseppfolyósított gázzal történő fűtéshez nem szükséges építési engedély, ha a tartály mérete nem haladja meg a hét köbmétert, emellett földre vagy föld alá is telepíthető. Emiatt a cseppfolyós gázzal történő fűtés jelenleg az egyik leguniverzálisabb módja az ingatlanok hőszerzésének.

A gázpalack és a tartályos gáz előnyei

Azok a tulajdonosok, akik a gázpalack vagy a tartályos gáz zöld innovációjára voksolnak, egybehangzóan dicsérik az alacsony üzemeltetési költségeket és a használat kényelmét. Ez a megoldás egyre több támogatóra tesz szert, a vele járó egyéb előnyök miatt is. A folyékony gázzal történő fűtés legfontosabb prioritásai a következők!

  • Kényelem – ez a fűtési mód gyakorlatilag nem igényel karbantartást. Csak be kell állítani a fűtési paramétereket a szerelvényen, és a Flaga Gáz korszerű technológiával nem kell aggódni az utántöltés miatt sem.
  • Hatékonyság – ráadásul a cseppfolyósított gáz sokkal jobb fűtőtulajdonságokkal rendelkezik, mint a szilárd tüzelőanyagok, így a berendezés kevesebb energiát használ fel, miközben azonos hőmennyiséget biztosít.
  • Alacsony költségek – otthonának cseppfolyósított gázzal történő fűtése rendkívül hatékony, ezért kíméli az Ön pénztárcáját, és a gáz beszerzési költsége sem magas.
  • Ökológia – a cseppfolyósított gáz szinte teljes egészében melléktermékek nélkül ég, anélkül, hogy füstöt vagy káros, mérgező anyagokat bocsátana ki a környezetbe. Ezenkívül nem kell bajlódni a hamu és a rossz minőségű szén esetén érezhető kellemetlen szag eltávolításával.

A tartályos gázfűtés a hőszolgáltatás modern és környezetbarát módja, amelyet egyre gyakrabban használnak a családi házak tulajdonosai. Az alacsony üzemeltetési költségek és a könnyű kezelhetőség a megoldás legfontosabb előnyei.

A gázpalack és a tartályos gáz hátrányai

Nehéz hátrányt találni abban, ha valaki tartályos vagy gázpalack technológiát használ otthona fűtésére. A tartályos gázfűtéssel kapcsolatos egyetlen felhozható hátrány az, hogy a beruházónak a telepítés előtt el kell végeznie a formalitásokat, és a tartály felszerelésének meg kell felelnie speciális műszaki követelményeknek is.

A cseppfolyós gázszolgáltatást kínáló Flaga Gáz átfogó támogatási portfóliót is nyújt. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő tartály kiválasztásával kapcsolatos tanácsadói szolgáltatások mellett a megrendelő számíthat annak szakszerű beszerelésére, valamint a szerződés időtartama alatti karbantartására és javítására is. Úgyhogy mit mondhatnánk? Legyen a Flaga Gáz az Ön energiahordozója!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)