Faldekoráció 2023-ban – Trendek és stílusok, amelyek napjainkban hódítanak

Mindig szívesen csinosítgatjuk az otthonunkat, hiszen ez az a terület, ahol bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Folyamatosan vissza-visszatérő téma a faldekoráció. Új megoldásokat, eszközöket, kiegészítőket keresünk, amelyekkel feldobhatjuk egy kicsit a lakást.

A következő cikkben tehát az otthonunk tervezése, átalakítása, dekorálása kerül fókuszpontba. Tarts velünk és talán te is érdekes ötletekkel gazdagodhatsz!

Még mindig divatos a természetesség!

Az utóbbi években nagy hangsúlyt kapott a természetesség, mind a lakás kialakítása, mind a dekorálás során, s az ez iránti érdeklődés csak fokozódik. Ma már számos boltban találkozhatunk fa, rattan és juta anyagból készült kiegészítőkkel, és ebbe a képbe illenek a Vászonkép Szalon vászonképei is.

Az egyszerű, letisztult stílus uralkodó a modern környezetben. De mi a helyzet faldekoráció fronton? Vannak, akik a falat nem szeretnék “piszkálni”, ezért az előtte lévő tér díszítésére fókuszálnak. Ilyenkor jöhetnek a fa, a rattan bútorok, kellékek vagy a száraz virágok. A makramé az egyik legdivatosabb falidísz, sőt, növénytartóként is funkcionálhat.

A modern stílus fő jellegzetessége még a föld színek, a természetességet sugárzó, meleg árnyalatok alkalmazása, valamint az átlátható, világos környezet megteremtése.

Csak semmi túlzsúfoltság!

faldekoráció

Kép forrása: Vaszonkepszalon.hu

Az én gyerekkoromban az volt a menő, ha minél több “kütyü” pihent a polcon. Itt mindenféle tárgy megtalálható volt; emlékek a nyaralásról, az iskolából, a táborokról és így tovább. Persze ez csak anyukámnak okozott bosszúságot, hiszen porfogónak is tökéletesek voltak, de ha jobban belegondolok, a legviccesebb az az egészben, hogy a szüleim ezt megszokták és a mai napig telepakolnak minden polcot, szekrényt.

A modern lakberendezés azonban elveti ezt az irány. A cél ugyanis a praktikus, egyszerű elrendezés. Az emberek nemcsak a falakra tesznek polcot, hanem rejtett tárolókat is kialakítanak, és igyekeznek minimalizálni a kitett tárgyak mennyiségét.

Faldekorálás másképp

A faldekorálás területén is változtak a dolgok, hiszen ez esetben sem menő már a túlzsúfolt fal, legalábbis nem úgy, mint eddig. Továbbra is értékesek a saját készítésű tárgyak, ám emellett megjelentek a családi falak.

A növényfalak mellett elterjedtek a fotófalak is. Ezekre pedig, aki teheti, inkább élethű vászonképeket tesz ki. Könnyű játszani a méretekkel; sok kicsi, néhány nagy és több kicsi vászonkép, ugyanakkor egy, az egész falat beborító darab szintén jól mutat bármilyen környezetben. A vászonképekhez hosszú élettartam, kiváló minőség társítható, vagyis sokáig élvezhetjük a látványt.

A lakásdekoráció világában tehát különleges helyet kap a falak díszítése, s ebben többek között a vászonképek is a segítségünkre lehetnek.

Képek forrása: Pexels.com; Vaszonkepszalon.hu

Hirdetés (X)