A brownie egy igazi csokimániásoknak való sütemény, amelyet bármilyen alkalomra elkészíthetünk. A sütemény titka a jó minőségű étcsokoládé és kakaópor, amelyekkel gazdag ízt és sötét színt adhatunk a tésztának, valamint a megfelelő sütési idő, hogy belül lágy és nedves maradjon.
A brownie önmagában is mennyei desszert lényegében bármilyen alkalomra, de egy gombóc vaníliafagyival vagy egy kanál tejszínhabbal még finomabb lesz. A továbbiakban megosztunk egy nagyon egyszerű csokis brownie receptet, amivel garantáltan sikert aratsz majd.
Csokis brownie recept
Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé
- 150 g vaj
- 200 g cukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 100 g liszt
- 25 g kakaópor
- 1/4 teáskanál só
- 100 g dió vagy mogyoró (opcionális)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy négyzet alakú sütőformát. Vajazd ki vagy béleld sütőpapírral.
- Olvaszd meg a csokoládét és a vajat vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Keverd simára, majd hagyd egy kicsit hűlni.
- Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, a tojásokat és a vanília kivonatot. Add hozzá a csokoládés-vajas keveréket, és keverd el alaposan.
- Szitáld bele a lisztet, a kakaóport és a sót, ezt követően keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.
- Ha szereted a diót vagy mogyorót, add hozzá a tésztához és forgasd bele.
- Öntsd a tésztát az előkészített sütőformába, és simítsd el a tetejét spatula segítségével.
- Süsd a brownie-t 20-25 percig, vagy addig, míg a közepébe szúrt fogpiszkálóra csak néhány nedves morzsa tapad.
- Vedd ki a sütőből és hagyd hűlni a formában egy rácson. Ezután vágd kockákra, és kész is a mennyei brownie!
Bízunk benne, hogy tetszett ez a recept, ha igen, oszd meg ismerőseiddel is!
Kép forrása: Pexels.com