Egyszerű csokis brownie recept

A brownie egy igazi csokimániásoknak való sütemény, amelyet bármilyen alkalomra elkészíthetünk. A sütemény titka a jó minőségű étcsokoládé és kakaópor, amelyekkel gazdag ízt és sötét színt adhatunk a tésztának, valamint a megfelelő sütési idő, hogy belül lágy és nedves maradjon.

A brownie önmagában is mennyei desszert lényegében bármilyen alkalomra, de egy gombóc vaníliafagyival vagy egy kanál tejszínhabbal még finomabb lesz. A továbbiakban megosztunk egy nagyon egyszerű csokis brownie receptet, amivel garantáltan sikert aratsz majd.

Csokis brownie recept

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 200 g cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 100 g liszt
  • 25 g kakaópor
  • 1/4 teáskanál só
  • 100 g dió vagy mogyoró (opcionális)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy négyzet alakú sütőformát. Vajazd ki vagy béleld sütőpapírral.
  2. Olvaszd meg a csokoládét és a vajat vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Keverd simára, majd hagyd egy kicsit hűlni.
  3. Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, a tojásokat és a vanília kivonatot. Add hozzá a csokoládés-vajas keveréket, és keverd el alaposan.
  4. Szitáld bele a lisztet, a kakaóport és a sót, ezt követően keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.
  5. Ha szereted a diót vagy mogyorót, add hozzá a tésztához és forgasd bele.
  6. Öntsd a tésztát az előkészített sütőformába, és simítsd el a tetejét spatula segítségével.
  7. Süsd a brownie-t 20-25 percig, vagy addig, míg a közepébe szúrt fogpiszkálóra csak néhány nedves morzsa tapad.
  8. Vedd ki a sütőből és hagyd hűlni a formában egy rácson. Ezután vágd kockákra, és kész is a mennyei brownie!

Bízunk benne, hogy tetszett ez a recept, ha igen, oszd meg ismerőseiddel is!

Kép forrása: Pexels.com