DIY ötletek kötelekből. Ezekre biztosan nem gondoltál korábban.

Ha van otthon néhány felesleges kötél, számos kreatív ötletet megvalósíthatunk. Dekorálásra, tárolásra és más funkciók ellátására is használhatjuk az így készült tárgyakat. Ráadásul az alkotás során jól szórakozunk, s semmi nem veszik kárba. Lássunk néhány DIY ötletet!

Lakásdekoráció

Ezek az eszközök mindenhol jól mutatnak, ha megfelelően használjuk fel őket. Mutatunk néhány példát!

Mécsestartó

Ezt az egyszerű ötletet akár a gyerekekkel közösen is kipróbálhatod. Elég néhány befőttes üveg, színes vagy natúr kötél, s erős ragasztó. Kívülről vonjuk be az üveget, figyelve a precizitásra! Használjunk több színt, díszítsük kedvünkre!

Falikép

Akár egyszerűbb kompozíciót, mi több, szöveget is megjeleníthetünk ilyen szálakkal a falon, vagy egy képkeretben. Vintage vagy rusztikus stílushoz biztosan illik.

Alátétek

Egyszerűen készíthetünk edényalátétet: csak ragasztóra lesz szükségünk pluszban. Figyeljünk arra, hogy a ragasztó is hőálló legyen!

Csillár

Meglepő, de van, aki csillárt rak össze ebből az alapanyagból, tehát a villanykörték foglalatát így készíti el. Ehhez már nagyobb kreativitás és ügyesség kell, de nem lehetetlen.

Tartók, tárolók

Különféle polcokat, tárolókat is létrehozhatunk ebből az alapanyagból. Sodrott jutából és ragasztóból készülhet kis tárolódobozka ékszereknek vagy apróságoknak. Polclapokkal pedig függőpolcot is könnyedén barkácsolhatunk, ha a szélükön átfúrjuk őket, s így vezetünk át rajtuk vastag kötelet.

Gyerekeknek

A legkisebbek is élvezik a kreatív lehetőségeket, hiszen nagyszerű kerti játékokat alkothatunk számukra.

Hinta

Tudtad, hogy a hinta nemcsak az egyensúlyérzéket, de az idegrendszert is jó irányba befolyásolja, s nyugtat is? Erősebb felfüggesztéssel, s egy megfelelő ülőkével, pillanatokat alatt készíthetsz egyet a kertbe. Ha nagyobb teherbírású anyaggal dolgozol, akkor a felnőtteknek is tökéletes.

Mászóka

Légy kreatív, s tervezz erős kötelekből mászókát a gyermeknek. Garantáltan imádni fogja.

Létra

A fa tetején lévő bunkert legkönnyebb létrán lehet megközelíteni. Ügyelj itt is az anyagok erősségére, s a biztonságra!

Összefoglalva

Otthoni alapanyagokból, például kötelekből szép kiegészítőket készíthetünk. Ha pedig vásárolni kell további anyagot, az nem baj, hiszen mind az egyszerű, mint a spiroid kötelek ára webáruházban viszonylag mérsékelt.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)