Biztosabb horgászat halradarok segítségével

A tavasztól őszig tartó időszak a kedvenc időtartama a horgászoknak is. Ilyenkor megtelnek a horgászstégek a türelmesen várakozó férfiakkal, nagy ritkán nőkkel. A horgászat évszázadok óta népszerű a társadalom egyes tagjai körében, és hazánkban is igen népes a tábora a horgászoknak.

Nagy segítség a halradar

A horgászidény nem kedvez a halaknak, annál inkább a horgászoknak, akik különféle segédeszközöket is be tudnak már vetni annak érdekében, hogy minél nagyobb kapásuk legyen. Az egyik legnagyszerűbb és legbiztosabb kapáshozamot hozó eszköz a halradar. A Gemini-Duo horgászatot segítő eszközei minden bizonnyal elnyerik minden horgász tetszését.

Ezek egyik kategóriája különböző fajta szonár halradarokat tartalmaz, amelyek a hatótávolságuk szerint képesek felmérni, hogy az adott területen tartózkodik-e halállomány.

A különféle szonár szettek használata jelentősen javítja a horgászat vagy halászat hatékonyságát és eredményességét, valamint segítik a számtalan halfaj megtalálását, azok pontos helymeghatározását és a víz alatti viszonyok feltérképezését. Mindezekkel a horgászat szerelmesei időt és energiát takarítanak meg.

Hogyan működik egy ilyen halkereső?

Ahogyan a neve is mutatja, a halradar a halállomány potenciális elhelyezkedését radarozza és erről értesíti felhasználóját. Hiszen egy horgásznak vagy halásznak kulcsfontosságú, hogy megismerje azt a vizet, ahol épp horgászik és többet tudjon meg a víz mélységéről is, főleg, ha addig még nem ismert terepre érkezik.

A szonár különféle típusai aszerint változnak, hogy hány fokos szögben és milyen mélységben, valamint hatótávolságban képesek érzékelni a halállományt. A vízbe merítve a halak helye megjelenik a kézi halkeresőn, és ki lehet számítani a halak pontos helyét a képernyő jobb oldali oszlopában.

Aki még csak most ismerkedik a horgászat tudományával, annak érdemes egy már gyakorlottabb, akár hobbi halászt, akár profi horgászt megkérdeznie, hogy az ő szintjéhez mérten milyen halradarra van szükség.

Egyéb horgászatot segítő eszközök

A horgászok évtizedek óta próbálkoznak és kísérletezgetnek, hogy hogyan tudják még eredményesebben maguk köré csalogatni a halakat.

Egy nagyon különleges újdonság jelent meg a horgászati termékek piacán, mégpedig az etetőhajó, amely egy körülbelül fél méter hosszúságú mini hajó, melynek egy vagy több rekeszébe csalikat, különféle halaknak szánt finomságokat lehet tenni.

A horgászok ezeket a hajókat rádiós távirányítással tudják működtetni, így olyan helyekre is el tudnak jutni, amiket korábban nem értek el. A távirányítással megoldható, hogy amikor a hajó eljutott a kívánt helyre, akkor kinyitódjanak a rekeszei, és a csali a vízbe hullik, ezáltal nagyobb kapás várható.

Mind a halradarok, mind pedig az etetőhajók használatával mód nyílik korábban nem remélt eredmények elérésére, és a horgászat sikerélménnyé válik. Attól függően, hogy valaki kezdő vagy profi horgász, tudja használni ezeket az eszközöket és megtalálhatja a számára megfelelőt.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)