Biztonságos a fizioterápia terhesség alatt?

A terhesség varázslatos időszak minden kismama életében, viszont amennyire csodálatos, pont annyi kellemetlenséggel is járhat. Ennek egyik leggyakoribb tünete a hátfájás, amely a terhesség előrehaladtával egyre kellemetlenebb. Hogyan segíthet a fizioterápia megszabadulni a kínzó hátfájástól, illetve mennyire biztonságos?

Terhesség alatt és szülés után is az egyik legszükségesebb technika a fizioterápia, amiről bővebb infót kaphatsz a https://budaors.mozgasklinika.hu/manualterapia oldalon. A fizioterápia megszabadít a hátfájás, lábdagadás okozta kellemetlenségektől, és segít sokkal könnyebben világra hozni kisbabádat, felkészítve testedet a szülés nehézségeire.

Miért olyan gyakori a hátfájás terhesség alatt?

Magas, 50% feletti azoknak a nőknek a száma, akik súlyos hátfájásra panaszkodnak a terhesség alatt. A hátfájás legtöbbször a terhesség alatti túlsúly, a test súlypontjának megváltozása, hormonális változások, de a rossz testhelyzet felvétele miatt is jelentkezik.

Ezenkívül az életkor is egy másik oka, hogy a terhesség alatt sokan hátfájással szembesülnek. Mivel a karriernek köszönhetően egyre több nő szüli meg első gyermekét 30-35 év felett, így nem csoda a magas arány. Ezért is okoz ilyen egészségügyi problémákat a mozgásszegény életmód, a kevésbé kipihent test és az előrehaladott életkor.

A terhesség alatti súlypont változás a testtartás romlását okozza, így a hátizmok jobban fognak dolgozni, és egyre jobban érintettek lesznek. Ezen kívül, egy aktív kismama, aki dolgozik a várandósság alatt, a legtöbbször hazaérve csak pihenni van kedve, kimerültnek érzi magát, és ebből erednek a problémák.

A súlygyarapodással minden megváltozik. A súlypont előremozdul, a has megnő, az anya pedig egyre keményebben mozog. A test hajlamos befelé hajolni, és a hátizmok egyre többet dolgoznak. A súllyal együtt megjelenik a hát görbülete, amely egyre több terhes nőnél látható.

Éppen ezért terápiás program javasolt mind a kezelőközpontban, mind a gyakorlatok otthoni folytatása. Terapeutáink minden páciens szükségleteihez igazodva javasolják a szükséges gyakorlatokat, hogy a lehető legjobban érezd magad a bőrödben!

Miért válassz fizioterápiás programot?

A fizioterápia nemcsak gyógyászati gyógyulást jelent, hanem a megelőzésben is fontos szerepe van. A hátfájás súlyos lehet a terhesség alatt, így már csak egyetlen egyszerű gyógymód van hátra – a fizioterápia. A fizioterápia segít megszabadulni a hátfájástól, helyreállítja a mobilitást a terhesség alatt, ettől sokkal jobban fogod érezni magad.

A MozgásKlinika gyógytornászainak sikerült egy olyan kezelési tervet összeállítaniuk, amelyet hatékonyan tudnak alkalmazni, hogy ne legyen több kellemetlenség, csökkentve és/vagy megszüntetve a hátfájás kialakulását. Egyszerre dolgoznak a testtartáson, az ízületek beállításán, foglalkoznak a mozgékonysággal és a hajlékonysággal.

Biztonságos, de csak szakember felügyelete mellett!

Minden fizioterápiás programnak jót tesz egy terapeuta jelenléte, egy olyan szakember, aki biztonságosan tudja elvégezni és megmutatni a különböző gyakorlatokat.

A fizioterápia megakadályozza az ülő mozgást, integrálja az egészséges testgyakorlatokat, és nagyobb motivációra ösztönöz. Továbbá képes azonosítani a szervezet problémáit, és olyan kezelési tervet összeállítani, amely segít abban, hogy jól érezze magát a leendő kismama.

A terhesség alatt a szervezet fokozott erőfeszítéseket tesz, ezért segítségre van szükséged mind a rugalmasság, mind az izmok erősítéséhez, valamint a kellemetlen érzést okozó egészségügyi problémák elkerüléséhez. A fizioterápia révén jobban érzed majd magad a terhesség alatt, de a szülést követően is!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)