Babakocsi kisokos: erre figyelj a választás során!

Babakocsira minden babának szüksége van, függetlenül attól, hogy hol él, azonban a babakocsi vásárlásakor figyelembe kell venni bizonyos szempontokat. Ebben a cikkben erre a témára térünk ki részletesebben.

Mik a fontossági szempontok babakocsi vásárlásnál?

  • Milyen terepen használjuk a babakocsit?
  • Gyakran kell-e emelgetni?
  • Sűrűn utazunk-e a babával?
  • A kocsi technikai adottságai milyenek?

Milyen jellemzői legyenek a babakocsinak?

Miután a babakocsik árai az eget súrolják, kell valami kapaszkodó, hogy mi alapján válasszunk a babakocsik közül. A babakocsi vásárlási igény esetében, a babakocsik ára a Fullbaby webáruház hatalmas választékában megtekinthető.

A babakocsi részei

Váz

Amennyiben sokat utazunk, célszerű egy könnyű vázzal rendelkező babakocsit választani, amelynek a súlya általában 11-12 kg, ami már jónak mondható. Többnyire nem  jelölik külön a vázszerkezet súlyát. Természetesen léteznek ettől könnyebbek is, ezek drágábbak is, viszont könnyebben össze lehet csukni, és kis helyen elfér. Sőt léteznek levehető kerekű változatok is.

Kerekek

Nagyobb kerekekkel a nehezebb útviszonyokhoz is jobban alkalmazkodnak, ha sűrűn járunk ilyen helyeken, akkor mindenképpen jobb, ha nagyobb kereket választunk, sőt még az sem árt, ha a vázszerkezet teleszkópos, mert zökkenőmentesebb lesz az út.

Lehet már fújható kereket is választani, de léteznek már zselés kerekű babakocsik is, ebben az esetben még attól sem kell félni, hogy kilyukad a kerék. Kisebb kerekekkel általában könnyebb manőverezni, könnyebb fordulni, ezért ha sokat járunk bevásárolni, akkor ez a megfelelő kivitel. Jó, ha az első kerekek bolygósíthatóak, mert így könnyebb kezelni.

Mózeskosár, sportrész, babahordozó

A mózes pereme fontos, hogy elég magas legyen, nehogy kiessen belőle a pici. A sportrésznél arra kell figyelni, hogy 5 pontos biztonsági övvel rendelkezzen, és több fokozatban dönthető háttámlával.

Babahordozónál is fontos az 5 pontos rögzítés. A hordozót csak háttal lehet az autóba kötni, ha az első ülésre kerül, akkor ki kell kapcsolni a légzsákot másként nem biztonságos. Mindegyik tartozéknál fontos, hogy a kupolát jól le lehessen hajtani a napsütés és a szél miatt.

Kiegészítők

Hasznos, ha van esővédő a kocsihoz, pelenkázótáska és lábzsák, ha ezek nem tartozékok mindenképpen érdemes beszerezni őket.

Ülés állíthatósága

A babakocsik nagy részénél a tolás iránya megváltoztatható, ami az irányíthatóságot és a baba kényelmét nem befolyásolja. Amikor a baba már tud ülni akkor a sportrészt használva a baba a menetiránynak háttal ül és így biztonságosan rálátunk, majd amikor már nagyobb a gyermek, akkor visszafordítva a menetiránynak több mindent láthat, így jobban elfoglalhatja magát.

Összegezve

Babakocsi vásárlásnál fontos szempont, hogy milyen úton fogjuk legtöbbet használni, sokat utazgatunk-e ugyanis nem mindegy mekkora súlyt kell emelgetni, milyen gyakran kell az autóba be- illetve kirakni. Lehetőség szerint legyen hozzá esővédő, lábzsák és egy pelenkázótáska is.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)