Az olvasószemüveg nem ciki! – Így válassz!

Ha úgy érzed, hogy nehezen olvasod el a kisbetűs szövegeket, vagy fárad a szemed a monitor előtt, akkor lehet, hogy szükséged van egy olvasószemüvegre. De hogyan válassz az óriási kínálatból, és milyen szempontokat vegyél figyelembe? Íme néhány tipp, amivel könnyebbé teheted a döntést.

Mi az az olvasószemüveg?

Az olvasószemüveg egy olyan szemüveg, amely a közelre való látásban segít, vagyis az olvasásban, írásban, számítógépezésben, és más olyan tevékenységekben, amelyek során közelre kell fókuszálnunk.

Miért fontos a szemcsepp?

Az olvasószemüveg használata mellett is fontos, hogy megóvd a szemed egészségét, és megelőzd a szemszárazságot, a gyulladást és a fertőzést. Ebben sokat segíthet a szemcsepp használata, amely hidratálja, ápolja, és fertőtleníti a szemet.

A szemcsepp használatával csökkentheted a szem irritációját, a viszketést, az égést, és a vörösséget, amelyeket okozhat a szennyezett levegő, a por, a pollen, a smink, a kontaktlencse vagy a nagy igénybevétel.

Hogyan válasszunk olvasószemüveget?

Az olvasószemüveg kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell venni. Nézzük, mik ezek!

  • A dioptria meghatározása: A dioptria azt mutatja meg, hogy mennyire „erős” a szemüveglencse, és milyen mértékben korrigálja a látást. A megfelelő dioptria kiválasztásához érdemes egy optikus segítségét kérni, aki látásvizsgálat segítségével állapítja meg az értékeket.
  • A keret kiválasztása: Az olvasószemüveg kerete nagyban befolyásolja a megjelenésedet, így fontos divat kiegészítőként is funkcionál. A kiválasztás során fontos a keret anyaga, hiszen ez határozza meg a szemüveg súlyát és tartósságát. A keret színe és formája is befolyásolja a megjelenésedet, ezért érdemes olyat választani, ami harmonizál az arcformáddal, a bőrszíneddel, és a hajszíneddel.
  • Komfort és esztétika: A keretnek jól kell illeszkednie az arcodhoz, de nem szabad túl szorosnak vagy túl lazának lennie, és nem szabad nyomnia a füledet vagy az orrodat. Ha gyakran veszed le és teszed fel az olvasószemüveget, akkor praktikus lehet egy nyakba akasztható szemüvegpánt, ha pedig sokat utazol, akkor hasznos lehet egy tok, amely védi a szemüveget a sérülésektől.

Kép forrása: Depositphotos.com

Hirdetés (X)