Az elektromos autó töltő telepítése: mire kell figyelni?

Ma már az otthoni töltés szinte bárki számára elérhető. Rengeteg hatékony, modern eszköz közül lehet választani. A segítségükkel az elektromos autó akkumulátora gyorsan és kényelmesen feltölthető. Azonban még mielőtt kiválasztjuk a nekünk megfelelő töltőt, szakember segítségére is szükség lesz.

Mikor van szükség a hálózat fejlesztésére?

Az első lépés minden esetben az, hogy felvesszük a kapcsolatot egy hiteles szakemberrel. Az eautotoltokabel.hu töltőállomás telepítés szolgáltatása ebben is tud segíteni, mivel regisztrált villanyszerelőket foglalkoztatnak. Ha megtaláltuk az ideális szakembert, akkor következhet az otthoni hálózat megvizsgálása, felmérése.

Az elektromos autó töltő nagy energiaigényű berendezésnek számít, ezért régebbi típusú épületek esetében előfordulhat az, hogy a hálózat egyszerűen nem elég erős egy ilyen eszköz használatához.

Ilyenkor nincs más választás, mint a hálózat fejlesztése, a teljesítménybővítés. Természetesen ezt a műveletet is csak hiteles szakemberrel lehet elvégeztetni. Ingyenes helyszíni felmérés keretein belül fogunk kapni egy árajánlatot, amely során akár a kétszeresére is megnövelhető a teljesítmény.

Ez már bőven elegendő ahhoz, hogy egy elektromos autó töltőt biztonságosan elbírjon a hálózat, de a további igények hatékony kielégítésére is tökéletes.

Társasházak, magáningatlanok és telephelyek esetében is ideális lehet a teljesítménybővítés. Ha pedig megtörtént a hálózat fejlesztése, akkor a villanyszerelő az elektromos autó töltőt is telepíteni fogja. Ha pedig nem szükséges a bővítés, de nem árt egy új villanyóra, ez is szintén megoldható profi segítséggel.

Gyors és hatékony az egész folyamat

Először a helyszíni felmérés történik meg egy regisztrált villanyszerelő segítségével. Ezt követően kapunk egy ajánlatot, amit ha elfogadunk, akkor máris megkezdődik a teljesítménybővítés. Utána már kiválaszthatjuk a kívánt elektromos autó töltőt, amit szintén a villanyszerelő fog telepíteni. Fontos, hogy az egész projektet csak hiteles szakemberrel szabad elvégeztetni!

Az áram nem játék, ezért a maximális biztonságra kell törekedni, amit csak úgy érhetünk el, ha megfelelő szaktudású egyén végzi el a műveletet.

Jó választás az otthoni töltő?

Elsőre ugyan elér macerásnak tűnhet egy saját eszköz telepítése, de abszolút megéri. Sokkal kényelmesebb a használata, mint a nyilvános töltőké. Nem kell többet amiatt aggódni, hogy rengeteget kell várakozni, mire megüresedik az egyik töltőállomás.

Nem fognak a napok megcsúszni, ráadásul az otthoni töltők kíméletesebbek is az elektromos autó akkumulátorával. A használatuk is komfortosabb, mivel az egyes modelleket akár okostelefonon keresztül is lehet irányítani. A teljes töltési folyamatot időzíthetjük, valós időben kapunk visszajelzést a töltés állapotáról.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)