A szerszám, amelyről nem is gondolnád, hogy szükséged van rá

Az orrfűrész kevesek szerszámkészletében található meg, pedig mindegyikben lenne helye, hiszen egy igazán sokoldalú szerszámról van szó. Használható kerti munkálatokhoz, felújításnál, bútorkészítéshez és számos egyéb feladatra is.

Ez a precíz, kényelmes és gyors vágóeszköz ezért nem hiányozhat egyetlen jól felszerelt szerszámkészletből sem. Cikkünkben bemutatjuk, milyen ház körüli munkákban nyújthat segítséget, valamint ismertetjük, hogy találhatod meg az igényeidnek megfelelő szerszámot.

Mire jó egy orrfűrész otthon?

Az orrfűrész, másnéven szablyafűrész vagy kardfűrész, használható fa, műanyag, beton, alumínium és egyéb anyagok méretpontos vágásához. Fontos, hogy a különböző anyagok vágásához más-más típusú fűrészlapra van szükség.

Egy orrfűrésszel akár a nehezen hozzáférhető helyeket is könnyedén elérhetjük és pontos formákat vághatunk vele. Nagyon jól jön tehát, ha a dekopírfűrésszel vagy a sarokcsiszolóval nem boldogulunk a szűk helyeken. A következőkben bemutatjuk a leggyakoribb felhasználási módokat.

Kerti feladatok

Nagy kertek esetén sok időt és energiát igényel, hogy a kertünk mindig szép, rendezett legyen. Olyan kézi szerszámokkal, mint a gallyvágó fűrész, sövényvágó és szegélynyíró ollók akár órákba telhet megszépíteni a kerti növényzetet.

Szívesen megspórolnád a kertészkedésre fordított idő egy részét? Akkor érdemes érdemes lehet egy orrfűrészt beszerezni, amely alkalmas faaprításra, sövény formázásra és gallyvágásra. A tokmány részbe befogható egy akár 45 centiméter hosszúságú penge is, amely segítségével percek alatt biztonságosan elvégezhetjük a kertgondozási feladatokat!

Javasoljuk, hogy válassz elektromos, akkumulátorról működő változatot, így biztosított a szabad és korlátok nélküli munkavégzés.

Felújítás

Felújításkor sok váratlan kihívással szembesülhetünk. Nem ritka, hogy a tervezettnél később sikerül befejezni a munkálatokat, mivel a kivitelező egyszerre több ügyféllel foglalkozik, így nem tudja tartani a határidőket. Erre megoldást jelenthet az egyszerűbb feladatok saját kezű elvégzése.

Ez nem csupán idő-, hanem költségmegtakarítással is járhat. Az orrfűrész, egy valódi jolly jokernek számító szerszám, amit az alábbi felújítási feladatoknál tudsz használni:

 • Burkolás bontása
 • Szigetelőanyag vágása
 • Süllyesztett lámpák telepítése
 • Nyílászáró beszerelése
 • Műanyag cső vágása nehezen hozzáférhető helyen
 • Gipszkartonfal bontása
 • Fémcsövek vágása
 • Kreatív DIY projektek

Szívesen építenél a gyerekeknek egy mesebeli faházat a kertbe? Egyedi kerti bútorokat készítenél a nyári grillezéshez? Vagy inkább könyvespolcokat gyártanál a házi könyvtáradnak? Legyen bármilyen kreatív DIY feladat, amennyiben fa, műanyag vagy vékony fém anyagot kell pontosan vágni, egy orrfűrész jó szolgálatot tesz.

Az eszköz segítségével milliméter pontosan vághatsz ki formákat. Használata gyorsabb, biztonságosabb és egyszerűbb, mint a legtöbb kéziszerszámé.

Mire érdemes figyelni orrfűrész vásárláskor?

A piacon több tucat orrfűrész és még annál is több fűrészlap érhető el. Érthető, ha vásárláskor nehezen tudod eldönteni, melyik termék felel meg igényeidnek. A következő szempontok végiggondolása segíthet az igényeidnek megfelelő szerszám kiválasztásában.

 • Felhasználás: Milyen gyakran tervezed használni az orrfűrészt? Milyen anyagokat fogsz vágni a szerszámmal? A kérdések megválaszolása sokat segíthet az optimális fűrész kiválasztásában. Amennyiben heti rendszerességgel, kemény anyagok vágására használod, javasoljuk, hogy ipari gépet válassz. Ellenkező esetben egy kisebb teljesítményű orrfűrész kielégítő lehet.
 • Ergonómia: A legfontosabb különbséget a rögzített és elforgatható markolat jelenti. Azok a modellek, amelyek mozgatható markolattal rendelkeznek, kényelmesebb felhasználást tesznek lehetővé szűk és nehezen hozzáférhető helyeken.
 • Motor típusa: Elérhető szénkefével szerelt és szénkefementes motor is. Az utóbbi típusba tartozó eszközök ellenállóbbak és hosszabb élettartamot biztosítanak, profi felhasználóknak ezt javasoljuk.
 • Garancia: Egyes gyártók a törvényi előírásnál hosszabb garanciát biztosítanak. Amennyiben fontos számodra a hosszú jótállás, akkor válaszd ezeket a termékeket!
famunka

Kép forrása: Freepik.com

Zákány Szerszámház: megbízható webshop orrfűrész vásárláshoz

Megbízható szerszám webshop után kutakodsz az orrfűrész beszerzéséhez? A Zákány Szerszámház Kft. weboldalán csábító árú szablyafűrészek széles kínálata található. Amennyiben elakadsz a vásárlási folyamatban, a szerszámház szakértő csapata készséggel segít a megfelelő modell kiválasztásában.

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)