A nemzetközi költöztetés precíz felkészülést igényel

Sokan szembesülünk azzal, hogy a magánéletünk vagy a karrierünk egy rendkívül komoly költözés elé állít minket. Gyakran előfordul, hogy egy másik országban kötünk ki, azonban az effajta költöztetés menedzselése nem könnyű profi segítség nélkül.

A nemzetközi költöztetés ismérvei

A legtöbben izgatottan vágunk bele életünk egy-egy új fejezetébe, és a változással járó teendőket jobbára lelkesedéssel végezzük el. Viszont a költöztetés levezénylése feladhatja a leckét, hiszen általában hatalmas távokat teszünk meg az ingóságainkkal. Ennek kivitelezése egyedül szinte lehetetlen. A nemzetközi költöztetés akkor mehet a leggyorsabban és leghatékonyabban, ha egy megbízható költöztető céghez fordulunk.

A Visszuk.hu weboldalán informálódhatunk erről a szolgáltatásról. A cég szakemberei számtalan alkalommal teljesítettek sikeresen, és a honlapjukon is megosztják a legfontosabb információkat a folyamattal kapcsolatban. Megtudhatjuk, hogy a nemzetközi költöztetés kategóriájába esik minden olyan fuvar, amely meghaladja az 500 kilométeres távolságot. Ehhez nem feltétlenül kell átkelnünk az országhatáron, elég, ha hazánk két végpontja között furikázunk.

Ezek a kérdések mindig felmerülnek

A csomagolás témakörét nem lehet elégszer körbejárni. Nemzetközi költöztetés esetén is igaz, hogy kérésünkre a cég munkatársai átvállalják az ezzel járó feladatokat, mint például a bútor szét- és összeszerelése, továbbá gondoskodnak a csomagolóanyagról is.

A cégek nagy része teljes körű garanciát vállal, ebbe beletartozik például az ingóságok karc- és sérülésmentes szállítása. Ugyanakkor célszerű egyénre szabott biztosítást kötni, hogy az esetleges káreseményekkel járó terheket minimalizálhassuk.

Fontos kiemelni, hogy a megrendelő nem utazhat a költöztető cég teherautójával. A személyszállítás külön engedélyekhez kötött, csak úgy, mint a kisállatok fuvarozása, ezért mindkét esetben a mi felelősségünk, hogy elintézzük a saját és kiskedvenceink transzferét.

Többen érdeklődnek a visszfuvar lehetősége felől, mert ezzel szeretnék csökkenteni a költségeiket. Nem kizárt, hogy a cég talál olyan fuvart, amellyel mindez kivitelezhető, azonban a tapasztalatok azt mondatják, hogy ne erre alapozzuk a nemzetközi költöztetést.

Az a bizonyos időfaktor

A nemzetközi költöztetés megvalósításához minden esetben részletes és alapos tervezés szükséges. Ennek részét képezi az időpont-egyeztetés is. A javaslatok szerint minimum 2-3 héttel korábban érdemes fixálni a dátumot, de az a legjobb, ha akár 1-2 hónappal előre kijelöljük a költöztetés napját.

A szezonalitással szintén tanácsos kalkulálni, mivel nyáron, illetve az ünnepek közeledtével jelentősen több költöztetés történik. A nemzetközi költöztetés konkrét időtartamáról csak a körülmények ismerete és az ajánlat megbeszélése után tudnak nyilatkozni a kollégák.

A cégek mindig azon lesznek, hogy minél sikeresebb legyen a nemzetközi költöztetés. Ha mi is együttműködünk, biztosan elégedetten zárjuk a procedúrát.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)