A leállásmentes iroda már nem csak álom

Az egyik legrosszabb dolog, ami egy iroda munkanapja során történhet, ha a nyomtató bedobja a törölközőt. A munka azonnal leáll, a javítás pedig akár napokba is kerülhet. A legtöbb iroda nem rendelkezik tartalék nyomtatóval, a szervizek nagy része sem fog csereeszközt biztosítani, így az átmeneti időszakban sajnos akadozni fog a munkavégzés.

A leállásmentes iroda mindenki számára elérhető

A magyar társas vállalkozások számára kifejezetten fontos az, hogy az elkövetkező években elérjék az üzemeltethető, költséghatékony és környezetbarát irodai nyomtatók használatát. Ebben nagy segítséget jelent a TechOffice, ami segít választ adni a milyen nyomtatót vegyek kérdésre.

Fontos a minőségi szolgáltató, ami nem csak annyiból áll, hogy beszerezzük a szükséges eszközt és vége is az együttműködésnek. A legnagyobb kihívás sokszor nem a nyomtató megvásárlása, hanem annak fenntartása.

Gondolunk itt a toner- és tintapatron-utánpótlásra, de ide tartozik az is, hogy ha valami meghibásodás, elakadás történik, akkor szükség van technikai supportra, támogatásra és szervizelésre is. Általában ez az egyik kulcspont ahhoz, hogy a leállásmentes iroda elérhető legyen.

Szerencsére ma már vannak olyan minőségi szolgáltatók, amelyek segítségével teljes körű szolgáltatás érhető el. Ez annyit jelent, hogyha például meghibásodik a nyomtató, akkor azonnal megpróbálják távolról megoldani a problémát.

Ha ez nem sikeres, pár órán belül érkezik a személyes segítség, valamint egy cserenyomtató, hogy ne álljon le napokra, hosszú távra az iroda működésre. Természetesen ehhez nem csak a megfelelő szolgáltatót kell megtalálni, az egész folyamat ott kezdődik, hogy az ideális, minőségi nyomtatót kiválasztjuk.

Kerüljük el az olcsó megoldásokat

A leállásmentes iroda további alapköve az is, hogy nem a legolcsóbb nyomtatót szerezzük be. Ezeket általában arra tervezték, hogy hamar elhasználódjanak, továbbá egy iroda szükségletével nem fognak tudni megbirkózni. A fenntartásuk is sokkal drágább, mivel sokszor a toner vagy a tintapatron közel annyiba kerül, mint maga a nyomtató.

Több meghibásodással, szervizeléssel fogunk találkozni, arról nem is beszélve, hogy az energiafogyasztása, hatékonysága is sokkal rosszabb, mint egy minőségi nyomtatónak.

Nem szabad elkapkodni a vásárlást

A legjobb megoldás az, ha nem nyomtatót keresünk elsősorban, hanem a megfelelő nyomtatós céget. Keressünk olyan szolgáltatót, aminek a palettáján minőségi termékek találhatóak, több plusz szolgáltatást is kínálnak, valamint az ügyfélszolgálatra sem lehet egy panaszunk sem. A nyomtatók esetében nemcsak a beszerzésre, de a fenntartásra is nagy hangsúlyt kell fektetni.

A leállásmentes iroda felé vezető út első lépése az, hogy a kulcsfontosságú eszközök beszerzéséről és üzemeltetéséről gondoskodunk. A folyamat kezdődhet azzal, hogy beszerezzük az ideális nyomtatót a megfelelő nyomtatós cégtől.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)