A lábazat különleges figyelmet érdemel

Egy épület felújításakor, de egy új ingatlan kivitelezése esetén is akadnak olyan sarkalatos pontok, amelyek esetén jóval alaposabban, gondosabban kell eljárnunk, mint a többi esetében. A lábazat is ezek közé tartozik.

Nem mindegy, hogy milyen alapanyagokkal kezeljük!

Az ujhazbodrogi.hu építőanyagai között azonban minden nélkülözhetetlen alapanyagot megtalálunk, amelyek révén elérhetjük a maximális védelmet. Egy felújítás során gyakran nem a lábazat van fókuszban, pedig mind esztétikailag nagyon sokat tesz hozzá a megjelenéshez, mind a szerkezet szempontjából nagy jelentősége van annak, hogy az épület ezen része milyen védelmet kap.

Milyen behatásokkal kell számolnunk?

A lábazat esetében sokkal komolyabb igénybevétellel kell számolnunk. Kezdjük azzal, hogy minden időjárási helyzetben helyt kell állnia. Éri a nap, a szél, a csapadék, de az olyan extra terhelés is kivédhetetlen, mint a talajmenti fagyok okozta negatív hatások. A nedvesség rá is fagyhat erre a felületre, nem beszélve a téli időszakban elkerülhetetlen sózás hatásairól, amely a hóval keveredve szintén visszafagyhat a lábazatra.

Mindezeken felül az egész épületre hatással van az, ha a lábazaton keresztül felszivárog a nedvesség a falakba. Ez előbb vagy utóbb a vakolat mállásához, lepotyogásához vezet, ami már eleve egy kellemetlen esztétikai probléma.

Ezután azonban még tovább eszkalálódik a helyzet, a beltér felé haladva a nedvesség megemeli a páratartalmat, ami a lakásban óhatatlanul is a penészesedés problémájához vezet. Ezekről a nem kívánt lakótársakról pedig köztudomású, hogy nem igazán szeretnek távozni onnan, ahova egyszer betették a lábukat.

Ha még ezt követően is fennáll a probléma, azaz a falak nedvesedése, akkor az végül a teljes épületszerkezet károsodásához vezet, ami akár olyan méreteket is ölthet, hogy az ingatlan menthetetlenné válik, és bontósorba kerül.

Mindez minden bizonnyal mindannyiunkat meggyőzött arról, hogy gondoskodjunk megfelelően a lábazatról. A kérdés már csak az, hogy hogyan és milyen alapanyagokkal, készítményekkel valósítsuk meg ezt.

A lábazat védelmét szolgáló termékek

Egy lábazati vakolat mindenféleképpen szükségessé válik. Ezek kifejezetten erre a területre készültek, így moshatók, víztaszítók, miközben kiemelten jól teljesítenek a mechanikai behatásokkal szemben is, kiemelkedő szilárdságuknak köszönhetően, azaz tartós eredményt érhetünk el velük a szélsőséges körülmények közepette is, amely a lábazati részeket jellemzően éri.

A Baumit lábazati vakolatok között biztosan megtaláljuk a számunkra ideális színt, ami pedig a minőséget illeti, nem kell, hogy aggodalmak gyötörjenek bennünket. A tökéletes eredmény érdekében bízzunk meg szakembert ezzel a feladattal, hogy valódi védelmet biztosíthassunk végső soron az egész ingatlan számára, hogy semmiképp se bontósorba, legfeljebb eladósorba kerüljön – ha éppen úgy szeretnénk.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)