A különleges eljegyzési gyűrűk reneszánsza

Gondolatban utazzunk vissza 1215-be, ugyanis ez egy nagyon fontos év volt az eljegyzési gyűrűket tekintve. Hivatalosan ekkor mondta ki III. Ince pápa először azt, hogy egy párnak időre van szüksége a megismerkedés szempontjából még a házasságkötés előtt. Továbbá tőle származik az eljegyzési gyűrű ajándékozása, mint különleges szokás.

Az eljegyzési gyűrűk már azelőtt is léteztek a köztudatba, az ókori Rómában például vasat használtak a gyűrűk előállításához, ezzel szemben a gyémánt felfedezésével Dél-Afrikából indulva egy hatalmas iparággá nőtte ki magát.

Melyik ujjon viselik?

Sokakat érdekel, hogy miért éppen a bal kéz negyedik ujján kell az eljegyzési gyűrűt hordani, a válasz az ókori Egyiptomiakhoz kapcsolódik.  Az egyiptomiak úgy vélték, hogy abból az ujjunkból, amelyet ma a gyűrűs ujjnak nevezünk, olyan véna indul, amely a szívünkhöz vezet.

Ezt a hiedelmet a görögök, később pedig a rómaiak is átvették.  Azonban vannak olyan országok, például Oroszország vagy India, ahol az ékszert a jobb kézen hordják, mert úgy tartják, hogy a bal oldal balszerencsét hoz rájuk. Más szokások is léteznek a világban, Svédországban nem csak a feleségek, hanem a leendő vőlegények is kapnak például gyémánt eljegyzési gyűrűt.

Milyen eljegyzési gyűrűt válasszak?

Az eljegyzési gyűrűk terén gyakorlatilag végtelen a választási lehetőség. Ráadásul a gyűrűkészítők évről-évre előállnak újabb és újabb kreatív ötletekkel. Összegyűjtöttük segítségképpen a nem mindennapi formákat és anyagokat, amelyek hozzásegíthetnek a döntéshez.

Különleges anyagokból készült gyűrűk

Gyűrűk két színben

Egyre népszerűbbek a két színű gyűrűk, hiszen sokan az egyediségre törekednek. Számos formában vannak jelen, a klasszikustól egészen a modern kivitelig, miközben a kettősség miatt feltétlenül egyedi tulajdonságokat sugároz. Ezeket a gyűrűket alapvetően az arany különböző fajtái alkotják, mint a sárga, a fehér, és nem utolsó sorban a rozé arany.

Meteoritból készült gyűrűk

Egyre nagyobb érdeklődés figyelhető meg a meteoritból készült gyűrűk iránt. Az igazi meteorit, mint alapanyag ritka, emiatt nagyon különlegesnek számít. Fontos az eredetiségét alaposan megvizsgálni, ugyanis könnyen visszaélhetnek vele. A tanúsítvány megléte a legjobb bizonyíték.

Fonott stílusú karikagyűrű

A fonott formáról az juthat eszünkbe, hogy hagyományőrző és magukba hordozzák a klasszikus vonalakat. Ékszerként viselve nagyon egyedi külsőt öltenek. Az összetartozás szimbólumaként igazán különleges eljegyzési gyűrűk készülhetnek belőlük.

Szív formájú gyűrűk

A szív forma soha nem megy ki a divatból, hiszen sok szerelmes pár szeretné a gyűrűjén is megjeleníteni. A szív alakot kövekkel, gravírozással, és több kreatív lehetőséggel is el lehet érni. Több megoldás is létezik arra, hogy szív formájú gyűrűvel kápráztassuk el szerelmünket.

Különleges díszítések

Ha félünk esetleg attól, hogy a forma egyedisége miatt nem lesz kényelmes a gyűrű, aggodalomra semmi ok. A gyűrű felületén is lehetőségünk van olyan alakzatokat, szavakat megjeleníteni, amely különleges díszítést ad az ékszernek. Kiváló választás lehet egy egyedi kő berakása is, amely egyedi karikagyűrűt eredményez.

Amennyiben különleges és egyedi gyűrűt választanánk, lehetőségünk van a gyűrű anyagában, formavilágában is az átlagtól eltérő megoldás mellett dönteni. Azonban fontos figyelembe venni szerelmünk ízlését, hogy biztosan a legideálisabb stílus mellett tegyük le a voksunkat!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)