A kártyajátékok serkentő hatásai, amelyből bárki részesülhet

Minden kártyajátéknak van egy közös pozitív eredménye: lehetőséget ad matematikai készségek fejlesztésére, de nem olyan bonyolult, hogy elvigye a kedvet az egésztől. A játék során gyorsan és diszkréten kell megoldania a problémákat. Előfordulhat, hogy gyors számításokat kell végeznie, vagy statisztikai elemzést kell használnia a következő lépés megtervezéséhez.

Egy jó kártyajátékos stratégiákat dolgoz ki, előre tekint és mérlegeli a lehetséges eredményeket. Mindez sok gyakorlást és kitartást igényel! Míg egy hagyományos pasziánsz kártyajáték nem igényel ekkora koncentrációt, addig például egy pasziánsz fekete özvegy 4 szín játék során már sokkal több odafigyelésre van szükség.

A kártyajátékok gyakorlati felfrissülést jelentenek az elmének!

Egyes játékok megkövetelik a kijátszott kártyák gondos megfigyelését vagy a többi játékos viselkedésének elemzését. Ez gyakran a memória próbája, még akkor is, ha arra kell emlékezni, hogyan játszott egy barát hasonló leosztásban a múlt héten. A memória fejlesztése hasznos lehet az élet minden területén, a partnerünkkel folytatott beszélgetésektől a munkahelyi prezentációkig.

A kártyázás menekülés (is) lehet egy rossz élethelyzetből

Annyi minden van az életben, amit nem tudunk kontrollálni, legyen szó munkahelyi problémákról vagy hétköznapi dolgokról. A kártyajátékokban mindig ugyanazok a szabályok. Van egy meghatározott számú lehetőség, amely körről körre mindig állandó. Ez biztonságérzetet ad.

Játék közben elkezdhetjük megtanulni az akadályok leküzdésének lehetőségeit. Egyeseknek jobb kontroll érzését is adhatja. Még a szerencsejáték is megnyugtató lehet ilyen módon – az ellenfélnek ugyanolyan esélyei vannak, nincsenek tisztességtelen előnyök.

A kártyajátékok megnyithatják az ajtókat az olyanokkal folytatott beszélgetések előtt, akikkel nehezen tudunk kapcsolatba lépni, és ennek eredményeként javulhat a lelki egészségünk is. Lehet, hogy egy családi veszekedés után valaki megpróbálja helyrehozni nővérével a kapcsolatot, ezért játszanak néhány kört az egyik kedvenc gyerekkori játékukon.

De még párkapcsolati gondokban is segíthet egy könnyen kártyajáték: ha probléma van a kommunikációval, a játék biztonságos környezetet biztosíthat a beszélgetéshez. De még ha nem is beszéljük meg a konfliktusokat, ez megszakíthatja a vitákat, és újra élvezhetjük egymás társaságát.

A kártyajáték lehetőség arra, hogy szórakoztató módon stimuláljuk az agyunkat, remek lehetőség a másokkal való kapcsolatteremtésre, miközben mindenféle hasznos képesség fejleszthető általa.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)