5 különleges csirkemell recept

A csirkehús nélkülözhetetlen, tápláló és hasznos az emberi szervezet számára. A csirkehúsban a finom íz mellett rengeteg, a szervezet számára szükséges elem is van, a fehérjék tekintetében pedig a mell része az élen jár.

Magas tápértékkel rendelkezik, laktató és alacsony a kalóriabevitele. A csirkemell a fehérjéken kívül lipidekkel, ásványi sókkal és vitaminokkal kényeztet bennünket.

A csirkehúst minden kultúrában nagyra értékelik, mivel sokkal elérhetőbb és olcsóbb, de egyben könnyű hús is. A hal mellett a csirkemell húsa alacsony kalóriatartalmú, és ha megfelelően főzzük, ízletes és lédús lesz.

Bátran kombinálható zsírosabb ételekkel is, például különféle sajtokkal vagy tejszínes szósszal. Íme, a legjobb csirkemell receptek, amit ki kell próbálni!

1. Natúr vajas csirkemell serpenyőben

Szuper választás a sietős napokon, ugyanis roppant hamar elkészül. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, adjunk hozzá fokhagymát és rozmaringot, majd tegyük rá a filéket, aminek süssük meg mindkét oldalát. A végén tálaljuk egy tetszőleges körettel, a nyári forróságban egy vegyes saláta remekül illik hozzá.

2. Tejszínes-spenótos csirkemell tésztával

A spenót érzékeny hozzávaló a legtöbb konyhában, különösen ott, ahol kisgyerekek is vannak, pedig nagyon magas a vas tartalma. Ezzel a recepttel talán még a legkisebbek is képesek lesznek megkóstolni a „zöld szörnyet”. A csirkemellfiléket olajon és fokhagymával süsük puhára, majd adjuk hozzá párolódni a spenótot.

Öntsük rá a főzőtejszínt, ízesítsük őrölt szerecsendióval, folyamatos kevergetés mellett 5 perc és kész is van. Végül összekeverjük az előre megfőzött tésztával, a tetejét pedig megszórjuk parmezánnal.

3. Ananászos csirkemell

A spenóthoz hasonlóan egy újabb megosztó étel, de nagyon finom, amit sokan szaftossága és nem megszokott íze miatt imádnak. Egy serpenyőben süsük át az előre bepácolt csirkemelleket, erre rakjunk kevés reszelt rajtot, majd két-három szelet ananászt. Mehet is a 180 °C-ra előmelegített sütőbe, amit étkezéskor rizzsel vagy tarhonyával tálaljunk.

4. Baconbe tekert sajtos csirkemell sütőben

Ez a párosítás mindig is nyerő volt, mivel a bacon extra ízt ad a húsnak. Első sorban a csirkemell szeleteket úgy kell elvágni, hogy középen tudjuk megtölteni a reszelt sajttal. A kiterített baconre rakjuk rá a megtöltött szeleteket, majd tekerjük fel. Kevés olajjal meglocsolva, előmelegített sütőben 40 perc alatt tökéletes átsül.

5. Hortobágyi palacsinta

Végül jöjjön egy könnyű, de időigényes magyar fogás. A natúr csirkemell elkészítése alapján süssük meg a csirkemellet. Miután kissé megpuhult, adjunk hozzá paradicsomot, paprikát és fűszereket. Ha megfőtt vágjuk apróra, adjunk hozzá tejfölt és egy keveset a levéből.

Eközben készítsük elő a sós palacsintát, amit megtöltünk a húsos masszával. A maradékot a tetejére teszünk, majd 10 perc alatt összesütjük.

Jó étvágyat kívánunk a finom falatokhoz!

Kép forrása: Freepik.com