5 gyakori bőrápolási hiba, ami elősegíti a ráncok kialakulását

A bőr a legnagyobb szervünk, és nagyon helyesen tesszük, ha vigyázunk rá… de biztos, hogy jól? Most összeszedtünk 5 nagyon gyakori bőrápolási hibát, amit sokan elkövetnek, de sajnos rosszul teszik, ugyanis a legrettegettebb ellenségeinket, a ráncokat csalogatják elő velük.

A bőr vízálló, szigetelő pajzsként működik, amely megvédi a testet a szélsőséges hőmérséklettől, a káros napfénytől és a káros vegyi anyagoktól, a mi dolgunk pedig csupán az, hogy ápoljuk a bőrünket, megvédjük a környezet káros elemeitől.

Tudtad, hogy a bőr antibakteriális anyagokat választ ki a fertőzések leküzdésére, D-vitamint termel az egészséges csontozat támogatása érdekében, és alapvető érzéseket biztosít az idegek számára? Tehát nagyon fontos szerepe van a szervezet működésében. Te is szeretnéd sokáig megőrizni a bőr frissességét, na meg elkerülni a ráncosodást?

Mutatjuk, milyen gyakori bőrápolási hibákat ne kövess el! Ha az alábbi módszerek nem működnének, vagy a ráncok már kialakultak, ne feledd, manapság már vannak nagyon hatékony, természetes ránctalanítási módszerek is, melyek során idegen anyag nem is kerül a szervezetbe, és bemetszésre sincsen szükség!

#1. Túlzott napozás

Tudjuk, hogy sokan szeretnének szép barnák lenni, de a túlzott napfény nem tesz jót a bőrnek! A korai ráncok a túlzott napozás klasszikus jelei. A Nap UV-sugárzásából származó szabad gyökök megzavarják a szervezet természetes kollagén- és elasztintermelését.

A fényvédő krém alkalmazása blokkolja az UV-sugarak néhány hatását. A szabad gyökök okozta károk valódi kivédésére a legjobb, ha olyan termékeket használunk, amelyek gazdagok antioxidánsokban. Fontos erős fényvédőkrémek, jó minőségű termékek használata nemcsak nyáron a legmelegebb napokban, hanem az év minden napján is.

#2. Túl kevés alvás

Pörgős életünkben, a sűrű mindennapokban nehéz megfelelő időt szánni a pihenésre, pedig nemcsak bőrünk, hanem egész szervezetünk szempontjából is nagyon fontos lenne ez. A kutatások azt mutatják, hogy még egy rossz éjszakai alvás is sokat ronthat a bőr állapotán!

A rossz bőr azt is jelenti, hogy lelassul a gyógyulási idő. A minőségi, pihentető idő, relaxálás, olvasás, egy kád forró víz, vagy nyugtató olajak használata is segíthet, hogy jobban pihenj, és elkerüld ezzel a bőr rossz állapotát, a korai ráncosodást.

#3. Tisztítás kihagyása

Akár sminkelsz, akár nem, a napi kétszeri arcmosás elengedhetetlen az idő előtti öregedés megelőzéséhez. Az izzadság, a smink, a környezetszennyezés és a baktériumok megtelepednek a bőrünkön, beágyazzák a szabad gyököket, és hozzájárulnak a gyulladásokhoz és az öregedés látható jeleihez.

A szabad gyökök megzavarják a szervezet természetes kollagén- és elasztintermelését. Noha ez gyakran előfordul fiatalabb éveinkben, ez a szokás az életkor előrehaladtával következményekkel jár.

#4. Hidratálás kihagyása

Ha már megszoktad, hogy reggel és este mosod meg az arcodat, ne felejts el hidratálni! Legyen szó száraz vagy rendkívül zsíros bőrről, mindenkinek szüksége van egy hidratáló krémre. A bőr egész napos hidratáltságának megőrzése távol tartja a ráncokat, ezt jól jegyezd meg!

#5. Arcápolási rutin váltás

A türelem kulcsfontosságú, amennyiben gyakran váltogatod az arcápolási rutinodat, illetve még mielőtt kialakulna egy rutin, már cseréled is le a krémedet, a bőr nem tud alkalmazkodni. Ez pedig nagyon-nagyon megviseli a bőrt, kifárassza a folyamatos alkalmazkodás, ami korai ráncosodást okozhat.

Jóllehet frusztráló lehet egy terméket használni, és nem látni azonnali eredményt, de a legtöbb termék esetében idő kell, mire kibontakozik a hatás. A bőr természetes ciklusa 30 napos, emiatt pedig legalább 6 hétig kell használni egy terméket, hogy hatása látványos legyen.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)