4 hasznos tipp a téli gumiabroncs vásárlásához

A téli gumi szezon az autóvezetőket minden évben kihívások elé állítja, hiszen az igen széles kínálat, a rengeteg márka és a különböző típusok közül nem biztos, hogy hamar ki tudják választani a számukra legmegfelelőbb téli gumit.

Bátran állíthatjuk, hogy a gumiabroncs az autó egyik legfontosabb része, főleg azért, mert ez az egy pontja érintkezik közvetlenül az útfelülettel. Nagyon sok minden múlik tehát a gumiabroncs állapotán és minőségén, főleg abban az esetben, ha téli közlekedésről van szó.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a hasznos tanácsokat, melyek segítségünkre lehetnek akkor, ha nem tudjuk, melyik téli gumi mellett tegyük le a voksunkat.

Így találd meg a tökéletes téli gumit!

1. A legfontosabb a pontos méret

Legyen szó bármilyen típusú gumiabroncsról, nagyon fontos tudnunk, hogy az autó gyártója mekkora méretű gumi ajánl a kocsi kerekeire. Sokan a gyári abroncsméretet fejből nem tudják, hiszen jobb esetben gumiabroncsot nem vesz az ember minden évben, de szerencsére a kocsi kézikönyvéből kiolvashatjuk többek között azt is, hogy mekkora méretű abroncsot kell vásárolnunk rá.

2. Minden esetben a megbízható forrást válaszd

Természetesen minden autóvezető szeretné a gumivásárlást olcsón megúszni, azonban mindig megbízható helyről kell beszereznünk az abroncsainkat. Bár sokan a mai napig vásárolnak használtan gumiabroncsot, hiszen az olcsóbb, de az igazság az, hogy egy vadiúj gumiabroncs átlagos használat mellett több évet is ki tud húzni.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem a legolcsóbb gumiabroncs lesz a legjobb és legmegbízhatóbb.

3. Szánd rá az időt, merj segítséget kérni

Nem mindenki érhet az autókhoz, és a gumiabroncsokhoz. Ha nem vagyunk jártasak a témában, ahelyett, hogy rosszul választanánk, inkább kérjünk segítséget egy szakembertől.

Ha a biztosra szeretnénk menni, megnézhetjük a legnagyobb abroncstesztek eredményeit is, hiszen abból kiderülhet hogy az adott gumiabroncs milyen tapadási, fékezési tulajdonságokkal, illetve milyen zajszinttel, üzemanyag-fogyasztással rendelkezik.

4. Mindig vedd figyelembe az egyedi igényeket

Attól, hogy egy gumiabroncs bejött egy kedves ismerősünknek, vagy szomszédunknak, nem biztos, hogy nekünk is tökéletes lesz, hiszen ez ennél jóval több dolgon múlik. Figyelembe kell venni gumivásárlás során a saját vezetési stílusunkat, az autónk típusát, illetve, hogy milyen körülmények között körülbelül mennyit fogjuk az adott gumikat használni.

Mikor van szükségünk új téli gumiabroncsra?

Új gumiabroncsra akkor van szükségünk, mikor az előző szezonális abroncsunk futófelülete már túlságosan elkopott, az abroncs elhasználódott. Ilyen esetben mindenképpen új abroncsot kell vásárolnunk, hiszen egy elkopott abronccsal se nem lesz komfortos, se nem lesz biztonságos a közlekedés, főleg télen.

A téli abroncsoknak akkor kell felkerülnie az autónk kerekeire, amikor a nappal mért átlaghőmérséklet már nem igazán tudja meghaladni a 7 Celsiusfokot.

Ha a téli időjárásban nem sűrűn ülünk a volán mögé, és amikor autót vezetünk akkor is körültekintőek, és óvatosak vagyunk, akkor jó megoldás lehet számunkra akár a négyévszakos abroncs is, melyet nem kell szezononként lecserélni, ezzel pedig pénzt, és időt is meg tudunk spórolni.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)