3 tipp a testalkatodnak megfelelő fürdőruha kiválasztásához

A hőmérséklet lassan a mínuszokhoz közelít, nagyon távolinak tűnik már a perzselő nyár, a strandolással, napozással töltött nyaralás, és ezzel együtt a megfelelő fürdőruha kiválasztásának kérdésköre is.

Azonban télen is adódhatnak olyan helyzetek, például egy gyógyfürdőben töltött wellness hétvége, amikor szükségessé válik egy divatos darab beszerzése. Az alakunkhoz tökéletesen passzoló fürdőruha megtalálása gyakran kihívást jelent, ezért most megnézzük, hogy milyen szempontok alapján érdemes fürdőruhát választani.

Cikkünk további részében sorra vesszük a népszerű fürdőruha fazonokat, kitérünk a különféle alaktípusokra, valamint a különböző bőrtónusokhoz passzoló színekre is.

Melyek a legnépszerűbb fürdőruha fazonok?

Az egyrészes fürdőruhákról talán időnként hajlamosak vagyunk megfeledkezni, azonban ezek a fazonok rendkívül divatosak, szépen kiemelik a nőies alakot, a különféle kivágott modellek pedig igazán merész, elegáns hatást keltenek.

A bikinik sosem mennek ki a divatból és rendkívül sokféle fazonban kaphatók, így szinte mindenki találhat közöttük a testalkatához passzoló darabot. A klasszikus push-up és a nyakba köthető modellek mellett, a bandeau fazon is nagy népszerűségnek örvend.

Érdemes megemlíteni a tankinit is, amely egy bikini alsóból és egy hosszított felsőből áll. Ez a fürdőruha típus remek választást jelent, ha egy kicsit kevesebb szeretnénk magunkból mutatni, úgy, hogy közben stílusosak maradunk.

Hogyan válasszunk az alakunkhoz illő fürdőruhát?

A testalkatunkhoz illő fürdőruha kiválasztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy magabiztosan érezzük magunkat a strandon. A négy női alaktípus – alma, körte, homokóra és a fordított háromszög – mindegyike más-más megközelítést igényel.

  • Alma alkat: Az alma típusba tartozó hölgyekre a nagyobb mellek, arányos vállak és formás lábak jellemzők, melyekhez gyakran kissé domborodó has párosul. A kivágott, illetve bordázott egyrészes fürdőruhák, a korábban már említett tankinik, valamint a magas derekú alsórésszel rendelkező bikinik, segítenek palástolni az apró kis szépséghibát.
  • Körte alkat: A körte alkatúakra a keskeny vállak, kisebb mellek, széles csípő, kerek fenék és lapos has jellemző. Ha szeretnénk optikailag nagyítani a melleket és ellensúlyozni a szélesebb csípőt, válasszunk fodros, rojtos vagy push-up kosaras bikini felsőt, sötét bikini alsóval, az egyrészes fürdőruhák közül a párnázott kosaras, illetve a fodrokkal díszített fazonokat részesítsük előnyben.
  • Homokóra alkat: A homokóra testalkatúak nagyon szerencsések a fürdőruha választás szempontjából, ugyanis lényegében bármelyik fazon szépen mutat rajtuk, egyedül a túldíszített, például fodros felsővel rendelkező darabokat érdemes kerülniük, mivel ezek elronthatják a tökéletes arányaikat.
  • Fordított háromszög alkat: Az ebbe a testalkat típusba tartozókat szélesebb vállak, nagyobb mellek, valamint kevésbé hangsúlyos derék és keskeny csípő jellemzik. A párnázott, vastag pántos bikini felsők, oldalsó megkötőkkel, vagy rojtokkal, fodrokkal díszített alsó résszel kombinálva, nagyon szépen kiemelik ennek az alkatnak az erősségeit. Az egyrészes fürdőruha szerelmeseinek a mélyen dekoltált, valamint az oldalt kivágott fazonokat tudjuk javasolni.

Milyen színű fürdőruha illik a bőrtónusunkhoz?

női fürdőruha

Kép forrása: Freepik.com

A fürdőruha színe is meghatározó a megjelenésünk szempontjából, a bőrtónusunknak megfelelő szín kiválasztásával fokozhatjuk az összhatást.

  • Világos bőr: A pasztellszínek és a nude árnyalatok nem igazán mutatnak a világos bőrön, ezért érdemes erőteljes, kontrasztos színekben gondolkodnunk.
  • Közepes bőr: A színes vidám mintájú darabok, a fémesen csillogó anyagok, valamint a klasszikus fekete fürdőruhák egyaránt jó választást jelentenek.
  • Sötétebb, kreolos bőr: Az élénk színek önmagukban, vagy feketével kombinálva szépen kiemelik a bőr barnaságát, vibráló megjelenést kölcsönöznek.

Hogyan vásároljunk fürdőruhát online?

Napjainkban már egyáltalán nem számít rendkívüli dolognak, ha a ruháinkat is az otthonunk kényelméből, online vásároljuk. Nincs ez másképp a fürdőruhák esetében sem, néhány kattintással elérhetővé válnak az aktuális szezon legdivatosabb darabjai.

A MODIVO webáruház Calvin Klein női fürdőruha kategóriájában például több, mint 300 termék található, és hasonlóan gazdag kínálat jellemző más shopokra is. Ebben a hatalmas választékban nem könnyű eligazodni, azonban pár egyszerű trükkel könnyebbé tehetjük a termékek átböngészését és a sikeres fürdőruha választást.

Néhány tipp, hogyan vásároljunk a különböző online áruházakban:

  • Használjuk a webshop szűrési funkcióit: Szűrjük le a termékeket fazonra, méretre és színre, így sokkal egyszerűbben átláthatjuk a termékkínálatot, amely megkönnyíti a vásárlást.
  • Mérjük le a méreteinket: A próbálás hiányát ellensúlyozandó, a webáruházak felületén szinte minden esetben találunk mérettáblázatot, mely segít a megfelelő méret kiválasztásában. A vásárlást megelőzően mérjük le a méreteinket és ez alapján válasszunk méretet, ne megszokásból!
  • Tájékozódjunk a visszaküldéssel kapcsolatban: Az online vásárlás egyik hátránya, hogy nem tudjuk felpróbálni a kiszemelt darabokat. A legtöbb webáruház éppen emiatt biztosít visszaküldési lehetőséget. Tájékozódjunk róla, hogy milyen feltételekkel küldhetjük vissza a méretproblémás fürdőruhát!

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adunk a megfelelő fürdőruha kiválasztásához. Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)